Dan före dopparedagen


Den senaste tiden har varit fylld av julförberedelser. Vi har bakat pepparkakor tillsammans med min mamma, det uppskattade tjejerna väldigt mycket. Leona lekte mest, kavlade ut degen och tryckte många formar i degen samtidigt, snabbt skulle det gå. Alicia var noggrann och försiktig och tyckte det var jättekul att baka. Hennes favoritform var Pippi Långstrump formen hon fick av sin mormor förra julen, så det blev en hel del Pippi kakor att ta med hem sedan.

Vi har även hunnit med vår jultradition med att göra julkransar tillsammans med barnens farmor, jag tycker det är så roligt att pyssla. Vi gick ut tillsammans med tjejerna på svärföräldrarnas trädgård och plockade lite granris åt oss, sedan satte vi oss inne i värmen och pysslade. Jag tycker verkligen om att skapa med händerna, jag hoppas att även tjejerna kommer göra det i framtiden.

Igår bakade jag Nutellafudge med tjejerna, det var spännande. Allt går så snabbt med Leona, så det gäller att vara med men de hjälpte till att mäta upp ingredienserna, räkna antal mått och sedan röra om. Men när sedan fudgen började bli varm så fick de hålla lite avstånd så att de inte skulle bränna sig. Nutellafudge blev så god, vi fick anstränga oss för att inte äta upp alla innan julafton. Förra helgen klädde vi granen, det hade tjejerna längtat efter. De var så noggranna och placerade ut julkulor på alla granens grenar, det var så roligt att se deras glädje.

Idag har vi stökat runt här hemma. Jag har bakat julköttbullar efter min mammas recept. Det känns inte som jul utan hennes köttbullar, de är så goda! För varje år jag testar på att göra dem blir de lite bättre, så förhoppningsvis om några år är mina lika goda som hennes. Vi har även städat här hemma, och vikt in mycket tvätt, jag kan inte förstå hur mycket kläder som alltid behöver tvättas med två små barn, men det finns alltid något i tvättkorgen hur mycket vi än tvättar. Nu snosar barnen så sött, de verkligen däckade i säng idag. Nu har vi i varje fall slagit oss ner i soffan framför en film och längtar efter den stora dagen i morgon.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer