De första stapplande stegen!

Med mammans hjälp tog lillan de första stegen!


För inte allt för länge sedan lärde sig lillan att stå, antingen med mig som stöd, mina händer som håller upp henne eller mot någonting. Benen var som två raka rör, helt stela. Så har det varit ett tag nu, hon har kunnat stå längre och längre stunder men att röra på fötterna har varit omöjligt.

Men den senaste tiden har hon visat intresse för att lära sig att gå när jag stödjer henne under armarna, hjälper henne att stå. Det har ryckt i hennes små fötter och hon har skiftat vikten från fot till fot. Men att flytta de små har varit svårt. Jag har gång på gång visat med mina fötter hur man gör men utan resultat, förren nu.

Jag testade något nytt. Jag hjälpte henne att hålla balansen, höll henne i hennes små armhålor. När lillan visade att hon ville framåt och la tyngden på den ena foten, och lyfte lite på hälen på den andra foten, då ställde jag mina tår under hennes häl. Försiktigt lyfte/puttade jag hennes lillan fot framåt med hjälp av min. Sedan upprepade vi detta på den andra foten, steg för steg.

Hon tittade glatt upp på mig, som om hon förstod, och sedan kände jag hur hon flyttade sin fot framåt. Och sedan den andra, och sedan den första igen. Jag brast ut i ett glatt skratt och sa att hon var såå duktig och kände mig så otroligt stolt över min lilla tjej. Alicia skrattade upp mot mig, lika lycklig hon. 

Nu väntar några månader av detta skulle jag tro, med en ivrig bebis som vill gå runt med min hjälp. Snart kan jag nog stödja henne genom att hålla henne i händerna, men det vågar jag inte riktigt än. Sedan kommer de första riktiga stegen på egenhand, det ska bli så kul att se. Jag längtar, även om jag vet att det inte blir en lugn stund efter det. 


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer

livetmedsally
livetmedsally,
Åh vad roligt!! Heja Alicia! 🎉
nouw.com/livetmedsally
mammashus
mammashus,
Jättekul! 😄🎉
nouw.com/mammashus
jagochjuno
jagochjuno,
Heja heja! Det går så himla snabbt, alla hennes framsteg!
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Det går så fort! 👏🏻🎉
nouw.com/mammashus