De tre värsta stunderna i mitt mammaliv

1. När vi väntade lillan, det måste ju räknas det med, man är ju mamma fast inte ens barn är fött än, eller hur? Under förlossningen oroade jag mig emellanåt över min lillas hälsa. (När inte smärtan fördunklade mitt sinne.) Flera gånger blev lillans hjärtslag påverkade av behandlingen och mitt hjärta stannade varje gång. Det värsta var när de skulle ta hål på hinnorna och sedan sätta en skalpeloktrod. Efter ett par misslyckade försök fick barnmorskan äntligen fast elektroden på lillans huvud och den min barnmorskan gjorde när hon såg på skärmen och larmade stannade mitt hjärta. Som tur var återhämtade sig lillan nästan omgående.

2. En av de värsta stunderna i mitt mammaliv var när vi gett lillan sin första vaccination, 3 månaders vaccinet. Det var natten till julafton och lillan vaknade mitt i natten med jättehög feber och kaskadkräktes i hela soffan. Tänk, första gången hon var sjuk inträffade just under hennes första jul. Det var hemskt att se henne må så otroligt dåligt när hon fortfarande var så pass liten. (Det är alltid jobbigt att se för den delen.) Mitt hjärta gick sönder av att se henne så ledsen och medtagen.

3. För ungefär en månad sedan när lillan precis lärt sig krypa och börjat ställa sig upp mot allt i sin närhet, då ramlade hon titt som tätt hur bra koll jag än trodde jag hade. En av de första dagarna där stod hon och höll i soffan när hon tappade balansen. Trots att jag stod precis bredvid hann jag inte få tag på henne utan hon föll och slog huvudet i soffbordets fot. Det blev hennes första stora blåmärke, usch vad rädd, ledsen och ångerfull jag kände mig den dagen. Blir upprörd bara jag tänker på det. 

Som tur är överväger alla bra minnen med hästlängder, lilla Alicia är det absolut bästa i våra liv. Älskade lilla skatt vad du förgyller din mammas och pappas tillvaro. Vi älskar dig!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer