Det bästa & värsta med graviditeten

Jag älskade att vara gravid. Men visst kunde jag även må dåligt under graviditeten, illamående, lite foglossning, den ständiga nedräkningen fylld med nervös längtan efter beräknad födelse, men jag mådde trots detta ganska bra fysiskt som gravid, det var mer psykiskt ansträngande på grund av den ständiga oron. Tänk om. Så mycket som kan gå fel, en så stor önskan att allt ska gå bra. Här kommer min lista med det bästa och det värsta med min graviditet.

Bästa

Ett litet liv som växer i min mage. Vår älskade lilla bebis. Vår. Helt ofattbart och underbart. Alicia är det bästa som någonsin hänt oss.

Fosterrörelser. Sparkar. Jag älskade att känna litens rörelser där inne i magen, även om det var en fantastiskt konstig känsla. Jag hade nästan hela tiden en hand på magen, ville känna litens minsta lilla rörelse. När liten sparkade ovanligt mycket kunde jag inte låta bli att prata med henne.

Magen. Jag älskade mig runda mage och ju större mage jag fick desto finare kände jag mig. Jag var så stolt över att visa alla att jag var gravid.

♡ Ultraljud. Förutom förlossningen så var ultraljudet det häftigaste jag varit med om. Det var då jag förstod att det var en liten bebis där inne och det var först då allt kändes verkligt för mig. Att få se sin lilla bebis på skärmen och höra hjärtljuden var helt fantastiskt.

Shoppingen. Det var så roligt att köpa barnvagn, kläder och alla bebisgrejer. Ju mer jag köpte desto mer förberedd kände jag mig.

♡ Längtan. All längtan efter att få träffa liten och förväntan över hur allt skulle vara. Jag dagdrömde och fantiserade hela tiden över hur förlossningen, livet som mamma och hur liten skulle se ut.

Värsta

X Att må dåligt. Morgonillamående. Snarare hela dagen illamående i början av graviditeten. I slutet av graviditeten hade jag mycket halsbränna på natten. Jag hade även lite foglossning på slutet.

X Rädslor. Rädsla för missfall. Det var psykiskt ansträngande på grund av den ständiga oron. Tänk om. Så mycket som kan gå fel, en så stor önskan att allt ska gå bra. Tänk om något skulle hända liten. Tänk om något skulle gå fel vid förlossningen.

X Tromboflebit. Jag fick en inflammation i ett ytligt blodkärl i ena ljumsken. Det blev som en liten om bula där, som värkte nått hemskt när jag stod upp och jobbade.

X Tillväxtultraljud. Magen växte lite väl sakta på slutet, så vi fick åka på 4 stycken tillväxtultraljud för att titta så att allt var bra med lillan. Jag var så orolig, speciellt när det visade sig att lillan var 27 % under genomsnittet. Som tur är mår lillan bra idag.

X Jag gillade inte att människor runt om mig tog på magen, människor jag inte kände. Jag tyckte det var jobbigt. Människor som hela tiden tog sig friheten att klappa på magen och fälla någon onödig kommentar. "Vilken liten mage du har! " Jo tack, det var jag väl medveten om. Jag kan inte förstå att människor anser sig ha rätt att kommentera och ta på en gravid kvinnas kropp som om det vore ett objekt för allmänheten.

X Att känna sig otymplig. Att knappt kunna knyta skorna. Även fast min mage inte blev så jättestor så kände jag mig enorm de sista veckorna av graviditeten. Det var svårt att ta sig in och ut ur bilen, vända sig i sängen, komma upp ur soffan, raka benen osv.

X Gå över tiden. Jag gick 13 evighetslånga dagar över tiden. Det var de längsta dagarna i mitt liv. Jag gick på helspänn hela tiden, kände efter om något var på gång. Ständigt beredd på att åka in till förlossningen, men inget hände. 

X Förlossningen. Förlossningen var både det bästa och värsta av hela graviditeten. Förlossningen var det häftigaste jag varit med om. Att känna min kropp kämpa med att föda vår älskade bebis var en så mäktig upplevelse. Det bästa ögonblicket i mitt liv var den stunden jag fick upp älskade Alicia på mitt bröst, en sådan obeskrivlig känsla, gränslös kärlek. Men resan dit var tuff. 56 timmar med värkar minst var 10e minut. 8 drag med sugklockan utan smärtlindring, behöver jag säga mer. Men allt var helt klart värt det, vi fick ju älskade Alicia tillslut. X


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Julialinneaj
Julialinneaj,
Oj 13 dagar över tiden måste ha vart fruktansvärt😩 Tyckte själv att de 13 dagarna innan bf kändes hemskt långa och som en evighet🌸
nouw.com/julialinneaj
mammashus
mammashus,
Ja det var hemskt, väldigt långa dagar. 😩 Ja visst går den sista tiden innan bf sakta den med! Tur att man får en sådan fin belöning tillslut! 😊
nouw.com/mammashus