Det där med att amma


Vissa dagar blir det mer amning än andra. Speciellt i början när mjölken ska regleras så kändes det som om lillan satt fast vid mig hela dagen lång. Även nu, om än inte lika ofta, kommer sådana dagar ibland. Lillan kanske växer lite extra just då, eller lägger en beställning på mer mjölk.

Ibland kan jag nästan känna mig som en mjölk-ko, som idag tillexempel. M är pappaledig från sitt jobb, vi har tagit ut lite dubbla dagar nu vid jul och nyår. Jag passade på att skämma bort mig själv när han busade med Alicia i en kort glipa mellan dagens alla amningstillfällen. En lång, varm dusch, det kändes nästan som om jag var på spa. Men när jag klev ut ur duschen så sprutade det mjölk. (Ja, inte droppade eller rann, utan det verkligen sprutade mjölk åt alla håll.) Det var bara att hoppa in i duschen igen och skölja av mig.

Vid dessa tillfällen försöker jag tänka på alla positiva sidor med amning, även om det inte alltid är det lättaste. Hur fantastiskt det är att jag fortfarande kan ge näring till min lilla älskling. Den närhet vi delar, den kärlek som är större än allt annat.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer