Det där med att måla naglarna


Som nybliven mamma har det ibland varit svårt att få lite tid över till egentid. Det sägs ju att man ska försöka sova när liten sover men det har inte jag alltid tyckt varit så lätt, det har varit svårt att koppla av, det finns så mycket att plocka med här hemma, eller så har det helt enkelt varit svårt att sluta titta på mitt underbara barn. 

Numera känner jag inget behov av att sova på dagen, lillan sover så pass bra på natten och hon är så lätt att ha att göra med överlag. Hon är en glad liten tjej, nöjd, med nära till skratt, eller rättare sagt hennes försök till skratt som låter så härligt. Men egentid är det ont om, speciellt de dagar M jobbar. En liten stund på kvällen när lillan somnat får vi för oss själva, och oftast saknar jag henne även den tiden. 

Till nyår skulle jag försöka måla naglarna för en gångsskull, göra något lite extra sådär som jag inte gjort sen innan lillan föddes. Det skulle snart visa sig vara lättare sagt än gjort. Lillan satt mätt och belåten i sin babysitter och lekte med de små fåglarna som hängde framför henne. Hennes ansikte lyste upp när hon fick tag i den ena lilla fågeln, och drog den glatt till sin mun för att smaka. Jag började måla naglarna och hann så långt som till det andra lagret innan lillan tyckte jag var tråkig. Snabbt målade jag klart naglarna, medan jag gjorde roliga grimaser åt lillan, nu skulle det bara torka också. Jag fick tag på en kaninskallra, den lekte vi med medan det torkade, lillan skrattade och jollrade när hon såg kaninen dansa framför henne. Men så hör jag det. Hon tar i för allt hon är värd... Lilla älskade skitunge!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer