Det där med bebiskläder...

 En inblick i Alicias garderob. Jag älskar att kombinera tex. en grå body med ett par färgglada mönstrade byxor. 

Med lilla Alicia i magen var det som terapi att titta på bebiskläder, fantisera om hur vårt lilla barn skulle se ut i kläderna, men även om hur själva liten skulle se ut. Innan Alicia var född kallade vi nämligen bebis i magen för just liten. Skulle hon få sin pappas mun eller kanske mina ögon? Med en skyddande hand över den stora runda magen och små, små bebiskläder i den andra var det lätt att drömma sig bort, fantisera om en snar framtid. Vår lilla bebis. 

Idag var det dags igen, vi var på jakt efter bebiskläder till en kompis nyfödda lilla tjej. Alla små vackra klädesplagg flyttade mig tillbaka i tiden, när vi väntade liten och alla dessa kläder som fick mig att drömma. Det finns så mycket att välja på, men samtidigt ingenting. Rosa klänningar och typiska pojkkläder. Det slutade med att vi valde ut en blommig body och ett par lite tuffare byxor, en fin kontrast som vi får hoppas min kompis och hennes lilla dotter gillar. 

Tänk att till och med bebiskläderna är uppdelade efter pojke och flicka. Vill man ha något mer neutralt får man leta noga. Det jag brukar leta efter i butikerna är bebiskläder, fina kläder, inte tjej eller pojkkläder. Gärna en vit eller grå bas kombinerat med glada färger och kreativa mönster. På grund av detta är det många i vår omgivning som tror att lilla Alicia är en pojke, men för mig spelar det ingen roll. För mig är det självklart att lillan ska få ha på sig vilka kläder hon än vill, vare sig de är rosa eller blå. Men för alla är det inte lika självklart. 


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer