Det första smakprovet

Hmm... Vad är det här!? Mums!

Alicia blev nyligen 4 månader, och det började bli dags för henne att lite smått provsmaka mat. Jag har tänkt att fortsätta amma en bra stund till, men tänker att det är bra för lillan att få små smakprov av olika saker, förbereda henne på vad som komma skall. Så idag har Alicia fått smaka på lite, lite morotspuré.

Jag tog ett smakprov av purén på en liten sked, sedan smakade jag på det själv så Alicia såg, så hon skulle se att det inte var någon fara, och att det var gott. Jag vet inte om hon förstod vad jag menade men när jag förde den lilla skeden mot hennes mun tog hon glatt ett litet smakprov av purén i munnen. Vad var det här?! Först såg hon förvånad ut, nästan äcklad. Sedan tryckte hon ut purén ur munnen med tungan, och det var nog först då hon kände dess smak. Hon smakade glatt med läpparna, hela hon lyste upp. Mums!

Än är hon inte riktigt redo för fler smakprov då tungreflexen tryckte ut smakprovet direkt, men jag tycker det kändes som om att nyfikenheten tändes för fler smakprov i framtiden. När hon är redo och visar mer intresse för maten ska vi försöka igen, det är inte bråttom, det får ta den tid det tar.

När Alicia blir 6 månader börjar det bli dags att börja med små smakportioner, det ska bli så spännande. Jag är intresserad av att testa BLW (Baby Led Weaning, barnstyrd mat­intro­duktion) när det är dags. Är det någon här som har erfarenhet av BLW som rekommenderar det och har några tips till en nybörjare?


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer

moavictoria
moavictoria,
mammashus
mammashus,
Tack! Hon är så go. 😊
nouw.com/mammashus