Det största av allt

Idag för ett år sedan plussade vi med lillasyster. Vi skulle bli fyra!

Den 6e december 2016 dök två underbart fina rosa streck upp på stickan för tredje gången i mitt liv. Det var lika magiskt och omvälvande som den första gången, men följt av en otrolig rädsla. Tänk om vi skulle få missfall igen? Dock kändes det lite mer verkligt direkt den här gången, när jag väntade Alicia kunde jag inte förstå att det var sant, med Leona kände jag det på mig. Glädjetårar rullade ner för mina kinder och jag lyfte upp Alicia i min famn och överöste henne med pussar, hon bara tittade frågande på mig. Hade mamma blivit tokig?

Precis som när jag väntade Alicia gick jag och tittade på testen gång på gång, för att se om de fortfarande visade samma sak, att vi faktisk skulle bli fyra. Så stort, så ofattbart och helt underbart. Tänk att det faktiskt växte en liten liten människa där inne i min mage igen, vårt lilla lejon. Jag minns att jag undrade vem du kommer att bli, om du skulle vara lik mig, eller din pappa? Eller kanske din syster? Men den här gången var rädslan överhängande, vi visste allt för väl att glädjen kan bytas ut mot sorg allt för fort.

Ända sedan Alicia föddes hade vi drömt om ett till barn. Då det tog lång tid för oss att bli gravida med henne oroade vi oss att det även den här gången skulle vara lika svårt. Men ganska snart dök ett plus upp i våra liv men försvann lika snabbt. Himmelen hade fått en till ängel. Återhämtningen tog tid, speciellt att bearbeta alla känslor. Jag kommer alltid bära med dig i mitt hjärta. Det skulle bli en lång resa på totalt 8 månader kantad av sorg innan vi äntligen stod där igen, med ett positivt graviditetstest i våra händer.

Den där morgonen i början på december förra året hade jag en känsla i kroppen av att jag borde ta ett test, trots att jag gissade på att bim (beräknad icke mens) var först om fyra dagar. Min man hade åkt till jobbet tidigt så jag och Alicia var ensamma hemma, men jag var bara tvungen att testa. När lillan vaknade bar jag ner henne till badrummet. Medan jag tog testet stod hon och rev i badrumsskåpet för fullt, lilla busunge. Jag trodde faktiskt inte att testet skulle bli positivt så här tidigt i cykeln, dessutom var jag rädd för vad jag skulle få se, så jag tittade knappt på det där det låg på handfatet medan jag städade upp efter lillan.

Men så såg jag det. Ett tydligt rosa streck, och ett svagt rosa bredvid. Kunde det vara möjligt? Det var inte försen senare när även det digitala testet visade gravid som jag förstod att det verkligen var på riktigt. När min man äntligen kom hem hade jag klätt lillan i en tröja där det stod "big sister to be" och väntade på att han skulle se det. Det tog ett bra tag innan han äntligen såg det, han busade med vår älskling när han utbrast, vad står det på din mage? Med lillan i famnen drog han intill mig i sin stora trygga famn och gav mig en kyss.

Det känns helt ofattbart att det gått ett helt år sen den underbara dagen. Och ännu mer ofattbart att det var vår lilla Leona som flyttat in i min mage. Vår andra lilla tjej som skulle komma och ta oss alla med storm och göra vår familj komplett. Jag är så otroligt tacksam att jag har de finaste tjejerna som finns här hemma, att jag har äran att kalla mig för deras mamma. Kärleken växer sig bara större och starkare för varje dag som går, precis som du växer så det knakar lilla lejon. När du ler gör du hela min dag. Mamma älskar dig och din syster (och er pappa såklart!) över allt annat!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Åhh ❤️❤️
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
❤️❤️
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
😍😍😍
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
😍❤️
nouw.com/mammashus