"Din förlossning blir som din mammas"

(Den här bilden togs för 1 år sedan, i vecka 27. Det känns som igår!)

Bullshit! Det är ett påstående som jag ofta hörde som gravid och som skulle visa sig vara totalt fel. För mig i varje fall fall. Min mammas och min förlossning skulle bli raka motsatser mot varandra. Jag vet inte hur många gånger jag hörde detta, att man skulle se till sin mammas graviditet och förlossning för att få en bild av hur det kan bli för en själv. Att det till en viss del är ärftligt.

Våra graviditeter var hyfsat lika. Både mamma och jag hade relativt lätta graviditeter, inga bristningar, inga komplikationer bara det vanliga illamåendet mm. Det skulle även visa sig att vi båda bar på ganska små barn, på under tre kilo, men där slutar likheterna. Mamma födde både mig och min lillebror ca 10 dagar innan bf, beräknad födelse. Själva förlossningarna har hon berättat var snabba och bra, precis så som man skulle önska att det var.

Med detta i mitt bakhuvud så trodde jag att lillan mycket väl kunde titta ut lite innan bf. Speciellt med tanke på att hon fixerade huvudet omkring vecka 29, jag hade många sammandragningar på slutet och att magen sjönk ganska tidigt. När jag sedan gick över tiden blev dagarna evighetslånga. Även om jag försökte ha det i bakhuvudet, många förstföderskor går över tiden, så hoppades jag hela tiden att liten skulle titta ut lite tidigare. De 13 dagarna jag gick över tiden var de längsta i mitt liv.

Att förlossningen från första värk till Alicias födelse skulle ta 56 timmar kunde jag inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig. Ungefär 50 timmar längre än mammas. Inte heller hade jag trott att det skulle sluta med sugklocka, men nu efteråt är jag bara glad att de fick ut lillan tillslut, att hon mådde bra och att vi slapp ett kejsarsnitt efter allt jag gått igenom. Det konstigaste av allt är nog att jag tyckte det var den häftigaste upplevelsen i mitt liv, som jag utan skulle gå igenom igen för Alicias skull.

Är det någon som vet hur mycket sanning det är i detta påstående? Hur var det för er, var din förlossning ungefär som din mammas?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Spännande inlägg! 😊
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
liabergstrand
liabergstrand,
Stämmer verkligen inte!!! Bra inlägg!
Önskar er en fin helg!
nouw.com/liabergstrand
mammashus
mammashus,
Tack! 😊 Önskar er detsamma!
nouw.com/mammashus