DIY - träklossar

Träklossar till liten, både dekorativt, lekfullt och lärorikt. Jag fick idén när M stod och sågade en regel som han skulle använda till något helt annat, och bad honom såga några bitar husformade till mig. Snart kom jag på att jag ville göra något roligt åt lillan av dem, och inte bara ha dem som inredning. Sedan växte idén till även klossar, då jag länge velat köpa några men det har inte blivit av. 

Användningsområdena är många, bara fantasin sätter gränser. Prydnad på en hylla, med litens namn eller din favorit fras på. Som små byggnader, eller kombinerat med de fyrkantiga klossarna till torn, eller varför inte slott. Ett sätt att lära sig räkna, lära sig alfabetet och sitt namn. Stapla, lek, njut!

Du behöver:

  • Regel
  • Såg
  • Sandpapper
  • Giftfri färg
  • Pensel
  • Blyertspenna och suddgummi


1.

2.

1. Såga ut klossarna från en regel. Jag valde att kombinera fyrkantiga klossar och husformade. Runda av all hörn och kanter med sandpapper, rugga även upp ytan så att färgen fäster.

2. Markera ut med en blyertspenna det mönster du vill ha på klossarna. Jag valde siffror och bokstäver. För att göra det ännu lättare gör schabloner så blir det lättare i nästa steg.


3.

4.

3. Välj ut färger till klossarna, barnvänliga giftfria färger ifall liten skulle stoppa dem i munnen. Måla klossarna i önskade färger.

4. Behandla de du vill ha träfärgade med vanlig matolja. Låt torka, sen är de färdiga att använda.


Jennifer <3

  • DIY

Gillar

Kommentarer

Jeanette,
Oj så fina. Roligt när man gjort det själv också😃
jeanettethomsen.se
mammashus
mammashus,
Tack! Ja det gör det lite extra roligt. 😊
nouw.com/mammashus
Natalia
,
Hej. Var hittar man giftfri färg ? 😊
mammashus
mammashus,
Hej! Jag beställde färg från: http://www.makeandcreate.se
nouw.com/mammashus
Natalia
,
Jättetack 😊 Martha stewart då misstänker jag (när jag snokar lite snabbt på den sidan). Tycker du det verkar gå bra att barnen tuggar på klossarna? 😊
mammashus
mammashus,
Ja precis. 😊 Lillan har inte lekt med den än, men när det är dags för det kommer hon säkert bita på dem, jag hoppas och tror det kommer gå bra.
nouw.com/mammashus