Du vet att du är mamma när...

 Alicia, 14 veckor. 

....Du tycker våtservetter är en av de bästa uppfinningarna någonsin. Funkar på allt, och är som både disktrasa och papper i ett.

Ett leende från din älskling kan göra hela din dag. Det finns inget härligare än att få se sin älskling lycklig. Minnet av leendet går på repeat i ditt huvud hela dagen, och du kommer ibland på dig själv med att stå och le ett fånigt leende när du tänker på det.

Du luktar på fläckar för att veta: 1. Om du måste tvätta det direkt. 2. Om du kan vänta med att tvätta det, såå smutsigt är det ju inte. 3. Om det går att tvätta bort med en våtservett... Vad det är för fläck är mindre viktigt.

Vid de sällsynta tillfällena du är ifrån din lilla älskling kan du inte sluta tänka på henne/honom. Mobilen åker fram titt som tätt för att titta på bilder på ditt älskade barn. Är det för tidigt att ringa och kolla så att allt går bra?

Din skötväska är din handväska. I den finns allt och lite till. En bitleksak, leppsyl, våtservetter, blöjor, blöjpåsar, ombyte kläder till liten och vantar till er båda. etc. etc. Men du hittar aldrig mobilen. Var la du den nu igen?

Du märker när du redan är utanför hemmet att du har en fläck på armen/låret/magen. Du undrar inte ens vad det är för fläck, det enda du vet är att den inte var där när du klädde på dig i morse. Tror du i varje fall...

Du tycker att det inte alls är konstigt att prata om blöjans innehåll i både tid och otid. Varför skulle man inte kunna prata om det vid middagsbordet?

Du skulle göra precis vad som helst för din lilla/lille. Göra allt i din makt för liten ska bli lycklig. Inget hinder är för stort, du skulle dö för din lilla älskling utan att ens tveka.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer