Efterlängtade regnbågsbarn!

🌈 Barn födda efter ett missfall eller förlust av en bebis kallas för regnbågsbarn. 🌈 Idag minns vi alla barn som fötts sovande eller som vi har burit men aldrig träffat, de som vi har hållit men inte kunde ta med hem, de som kom hem men fick lämna oss allt för tidigt. Till minne av alla änglar för perfekta för denna jord! Nu bryter vi tystnaden!

En variant på den här texten cirkulerar idag på nätet och uppmanar alla som förlorat ett barn eller känner någon som gjort det att bryta tystnaden och prata om dem vi förlorat. För mig var det en självklarhet, men jag vet hur svårt det kan vara att prata om det som man kanske behöver prata om allra mest.

Datumet för beräknad födsel för vår lilla ängel närmar sig allt mer, nu hade det varit mindre än en månad kvar tills det skulle varit dags. Och jag kan säga att olika funderingar dyker upp allt oftare i mitt huvud. Om du bara hade fått stanna kvar, vem hade du varit? Var du en kille eller tjej? Lik din mamma eller pappa? Så många frågor som aldrig kommer få ett svar.

Även om vi nu väntar en liten regnbåge är både rädslan och sorgen alltid med på ett hörn. Jag hoppas så av hela mitt hjärta att vår regnbåge får följa med oss hem i höst. Men jag är allt för medveten om att vad som helst kan hända. Och jag vet att allt för många bär på en ofattbar sorg, så därför vill jag idag sprida kärlek och skicka ut styrkekramar till alla!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer