En annorlunda jul


Julen närmar sig med stormsteg och vi försöker skapa julstämning så gott det går här hemma i dessa oroliga tider. Igår firade vi lucia och vår 11-åriga förlovningsdag. Vi lussade för barnens farmor och farfar och bjöd på hembakade pepparkakor, så mysigt! Sedan avslutade vi dagen med pizza och filmen Frost, tjejernas favorit film för tillfället. Nu är det inte ens en månad kvar till beräknad födsel och det börjar bli spännande. Det är svårt att förstå att vecka 37 redan är här, och snart även bebis! Det kommer gå så fort över jul och nyår, sedan kan ”baby” komma när som helst.

Vi gör allt för att inte bli sjuka här hemma. Jag och tjejerna är numera i princip isolerade så gott det nu går. Jag går bara till barnmorskan, mataffären och apoteket. Sedan så umgås vi endast med mina föräldrar och min mans föräldrar, de allra närmaste och alla är försiktiga. Tanken är att troligtvis svärföräldrarna som vi bor granne med, sedan ska få vara barnvakt när vi måste åka in till förlossningen. Tjejerna är hemma från förskolan, planen är tills minst slutet av januari, vi får se när de får återgå dit igen. Först och främst tänkte vi att de ska få lära känna sitt nya syskon och sedan vill vi att det ska lugna ner sig lite, så att de inte går och blir sjuka på förskolan. Min man har en vecka kvar att jobba sedan tar han julledigt fram till bf (beräknad födsel). Vi hoppas att han inte ska behöva återgå till arbetet emellan men vem vet när vår lilla har tänkt att komma till världen.

Som vi längtar efter bebis nu! Jag är så nyfiken på vem som gömmer sig i min mage! Är du lik dina systrar? Mig eller din pappa? Och när har du tänkt att titta ut? Kommer jag få gå över tiden även den här gången, eller har du lite mer bråttom ut? Jag känner mig stor och tung nu, för första gången känner jag mig faktiskt färdig med att vara gravid, så nu får du gärna komma när du är redo! Vi är mer än redo, allt är förberett för din ankomst och bb-väskan står packad. Det är bara du som fattas för att göra vår familj komplett! Som vi alla älskar dig redan nu och längtar efter dig!

Vi fördriver tiden nu med julaktiviteter, försöker göra denna julen magisk, trots att det inte kommer bli en vanlig jul fylld till bredden med dem vi älskar. I år måste vi tänka om, hålla avstånd och tänka på det bästa för våra nära och kära så att vi alla får vara med och fira även nästa jul. Jag och tjejerna bakar för fullt här hemma för att få dagarna att gå lite snabbare, det har blivit pepparkakor, lussekatter, julkola och annat gott. En hel del julpyssel har vi hunnit med också och mer lär det bli. Enligt tjejerna är dagens höjdpunkt att öppna deras julkalender och titta om tomtenissen hittat på något bus under natten. Nu räknar vi ner dagarna först till jul men även till bebis, låt tiden gå fort!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer