En dag ur en nybliven mammas liv

Onsdagen den 17/2 2016

06:13 Alicia vaknar av en mardröm, det skär i hjärtat av att höra hennes rädda skrik. Jag tar upp henne i famnen, tröstar henne, vaggar henne. Snart tystnar gråten och sökandet efter mat börjar. Jag lägger henne till bröstet och njuter av hennes närhet. Hennes ena hand smeker mina revben, så mysigt. Sakta somnar hon i min famn, och jag lägger försiktigt ner henne i hennes babynest, och sveper in henne i filten. Även jag försöker somna om en stund till, kryper intill Ms varma kropp. Den här veckan jobbar han kväll, skönt att ha honom hemma på morgonen men tråkigt att han inte är hemma på kvällen.

07:00
Min väckarklocka ringer, det är dags att gå upp, idag ska jag nämligen ner till vårdcentralen med ett envist utslag. Trött beger jag mig mot duschen, lämnar hela min älskade familj snosande där uppe, M med båda vovvarna vid sina fötter, och lillan i sitt neste med sin gosekanin tätt intill. Jag tar en snabb dusch, slänger i mig lite frukost och pumpar ut mjölk åt lillan. Jag vill inte ta med henne till vårdcentralen, vill inte riskera att hon blir sjuk, så hon får vara hemma med M. När jag har gjort mig iordning smyger jag upp för trappan mot sovrummet, där jag finner en snarkande älskling och en klarvaken bebis som ler mot mig från sin säng. Lillan har lekt med sin kanin i sin säng, goa lilla unge!

Sedan är det dags att göra iordning lillan innan jag ska åka. Byta blöja, och ta på henne kläder. Lillan är som vanligt vild på skötbordet, hon verkligen älskar att busa därpå. Sparka med benen, försöka rulla runt, jollra och skratta om vartannat. Efter det tar jag även några bilder på henne, hon är så söt i sin fina klänning. Det sista jag tänkte göra innan jag åker var att amma henne, men hon var fortfarande mätt sedan dagens första mål. Inte de bästa förutsättningarna när pappan ska vara ensam med henne.

10:27
Jag stressar hem från apoteket då jag hörde att lillan var ledsen när jag pratade med M i telefon. Hon började bli trött och hungrig men vägrade ta nappflaskan, hur mycket M än lirkade. Men när jag väl kommer innanför dörren har lillan somnat på sin pappas bröst. Efter en stund vaknar hon och vill äta, så jag lyfter över henne till mig där hon gosar ner sig, äter och somnar om. Så mysigt!

11:25 Jag passar på att vika tvätt medan lillan sover, den rena tvätthögen hade växt sig farligt hög medans jag varit upptagen med annat. Efter en stund vaknar lillan, vi gosar en stund innan jag lägger henne i babygymmet, där busar hon sedan så glatt medan jag viker klart tvätten.13:20 Efter att ha ammat lillan och vinkat hejdå till M gör vi oss redo för en promenad i solen. Lite klurigt är det allt att gå med barnvagn och två hundar, men på någotvis fungerar det. Nellies koppel får vara fäst i vagnen, och Freja som är lite mer livlig av sig håller jag i. Men så skönt det var att komma ut en sväng.

14:43 Lillans gammelmormor kom förbi en sväng, det hade ju gått en vecka ungefär sen sist. Lillan tycker verkligen det är roligt att träffa sin gammelmormor. Vi busar i babygymmet och sedan en stund i soffan, lillan biter på allt hon kommer över. Gosedjur, armband och hemskt gärna gammelmormor. Det värmer mitt hjärta att se att även min dotter får en lika underbar relation till henne som jag.15:18 När min mormor gått blir lillan gnällig, hon är hungrig igen. Och trött. Så jag lägger lillan till bröstet och ammar henne, snart halvsover hon i min famn, och använder mig som napp. Jag tittar på tv och smeker lillan över ryggen, njuter av att just hon är min dotter.

16:02 Jag börjar bli hungrig, så jag lagar pasta carbonara medan lillan leker i sin babysitter med mig i köket. Men hon tittar nästan mer på mig än på leksakerna framför henne, hon älskar att titta på när jag stökar runt i köket. När maten är klar får lillan sitta med vid bordet, och jag matar henne med lite päronpuré under tiden jag äter. Päron gick hem hos lillan från första stund, så kul att se henne sitta och mumsa bredvid mig. Resten av kvällen busar vi, i babygymmet och en stund i soffan. Sedan släcker jag ner belysningen lite, sänker volymen på tvn och vi tar det lite lugnare tillsammans. Busar och gosar. Hon tycker om att sitta i mitt knä och noggrant undersöka en leksak, varvat med att trött jollra med mig. Underbara du!

19:00 Framåt klockan 19 börjar lillan bli trött. Det är kvällsdags. Vi byter om till pyjamas och sedan sätter oss tillrätta i soffan. Lillan somnar vid bröstet som vanligt. Idag krävs det två försök att lägga ner henne i sin säng, första fången vaknade hon och blir ledsen, så jag får trösta henne och vagga henne till sömns igen. Men sedan sover hon så gott.

20:01 Dagen avslutas med egentid tills M kommer hem från jobbet klockan 23. Jag plockar undan lite, skriver inlägg till bloggen, planerar inför att sy lillans sovorm och sedan halvslumrar jag i soffan. Men jag längtar upp till min lilla ängel som sover så gott i sin säng däruppe.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer