En fettisdag i kaos - hundspya och gallskrik


Den har dagen har inte alls gått som jag planerat. Jag hade förberett ett inlägg om vilken mysig dag vi haft tillsammans jag och barnen. Om hur vi efter frukosten åkte och köpte semlor som jag sedan ställde i kylen för att bege oss ut i snön allihopa och leka. Det var så smidigt att gå direkt ut när vi kommit hem då vi redan var ombytta och klara.

Med minstingen i bärselen lekte vi först med vovvarna i snön, något som både hundarna och Alicia älskar. Vi är nämligen fortfarande hundvakt, så utöver våra två katter och vår hund så har vi två hundar till. Vi är inne på tredje och sista veckan nu, även om jag älskar vovvarna ska det bli skönt att bara vara vi igen. Lite smidigare, lite färre djur att snubbla över. Men tills dess så njuter Alicia för fullt av alla vovvar.

Sedan fick hundarna gå in och värma sig och vi snöade av pulkan, Alicia älskar att åka pulka. Det var tungt att dra med lillasyster på magen, men jag får se det som att jag fick ett ordentligt träningspass. Alicia tjöt av skratt varje gång hon for ner för den lilla backen. Pulkan är hennes favorit just nu, helt klart. Jag är så glad att vi har en slänt på trädgården perfekt just för pulkaåkning. Bara att gå ut och leka, smidigt då vi bor på landet.

Det var när vi kom in som kaoset utbröt. Jag funderade på om jag skulle lämna inlägget som jag först hade förberett det, men valde sedan att dela med mig om den allt annat än perfekta sanningen. Leona hade somnat i bärselen så försiktigt la jag ner henne i hennes babysitter, så hon kunde få vila en stund till. Alicia gosade ner sig i soffan med en banan, medan jag gick för att få liv i brasan igen. Sedan tänkte jag lite snabbt fota semlorna innan vi skulle dela på en...

Medan jag fotograferade sprang den minsta vovven fram och tillbaka, och jag la märke till att hon hela tiden tuggade på något men jag tänkte inte mer på det. Försen lillasyster vaknade och tydligen var dödshungrig som hon grät. Jag tog med henne in i vardagsrummet för att amma och mysa och samtidigt gosa med storasyster, dela på den där semlan som jag planerat. Men så såg jag det. Och kände lukten...

Någon av hundarna hade kräkts, mitt på vardagsrumsmattan. Vår tvååring hade gått i det, utan att märka det. Och den minsta hunden hade gott och små ätit från det hela tiden jag fotograferade... Lillasyster skrek i högan sky efter mat, storasyster grät när hon förstod vad hon gått i och så det där vedervärdiga på mattan. Fy, inte alls den där lugna mysiga stunden som jag hoppats på.

Så nu ska jag njuta av den där välförtjänta semlan. Dock är jag inte lika sugen längre.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,

Hehe #momlife delux! Härliga vardag med djur & barn, precis vad som helst kan hända 😉 <3 Hoppas semlan ändå smakade fin fint !

nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Haha precis! 😂 Den var faktiskt väldigt gid ändå. 🙈
nouw.com/mammashus
sweetwords
sweetwords,

Ohh hua, förstår du vart lite äcklad, men semlorna var nog allt goda ändå ;O). Är det bra med vovven nu?

nouw.com/sweetwords
mammashus
mammashus,
Haha ja de var goda ändå. 😅 Ja vovven mår bra, är fortfarande inte säker på vem som är skyldig, alla verkar må bra. 🙈
nouw.com/mammashus
etthempålandet
etthempålandet,
Hualigen 🙈 ibland blir det kaos mitt i myset och drt är ju så livet är, bde pluss och minus!
nouw.com/etthempålandet
mammashus
mammashus,
Hahha så sant! Man vet aldrig vad som kommer hända! 🙈
nouw.com/mammashus
agnesroos
agnesroos,
mammashus
mammashus,
Semlan ja, spyan nej. 🙈
nouw.com/mammashus