En hopplös natt

Såhär trött blir man om man inte sover på natten: däckar så fort man satt sig i bilen när mamman skulle till doktorn.

Inatt har vi brottats i sängen hela natten lillan och jag. Hon vaknade 00:30 och var så ledsen, men så fort jag gosade med henne tystnade gråten. Jag tänkte att det var bra så och att hon snart skulle somna om. Jag sjöng några vaggvisor men lillan bara skruvade på sig. Sedan sjöng jag några till och några till. Men lillan kunde inte somna om. Jag och min man avlöste varandra men ingenting hjälpte, hon kunde inte somna om.

Inte hade hon sovit mycket under dagen heller, så hon borde ha varit trött. Men snart kröp lillan omkring i sängen, ställde sig upp och petade på oss. Hon var inte ledsen, bara pigg och kunde för allt i världen inte somna om. Förkylningen hade tydligen bestämt sig för att komma tillbaka också, för helt plötsligt var hon så snorig igen. Kanske pga. att en tand är påväg, vem vet. Eller så kunde hon inte sova för att hon hade ont i magen, eller så var det något annat som spökade.

Snart fick min man ge upp och lägga sig på soffan, då han skulle upp redan vid fem för att jobba. Jag testade att byta blöja, trots att den förra var ren. Jag testade att byta pyjamas ifall den skavde, trots att hon sovit i den tusen gånger. Jag gav henne lite mer välling, trots att hon redan druckit kvällsvällingen. Jag sjöng, jag gosade och jag pussade. Och så hände det, runt klockan fyra på morgonen, vi somnade i varandras armar.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer