En inblick i mitt skafferi

Allt om uppfräschningen av vårt skafferi.

Ett charmigt, lantligt skafferi. Det var det jag drömde om när vi köpte huset. Ett skafferi man gärna vill gå in i, med fina omaka burkar med goda saker i. Men skafferiets brandgula träpanel och oproportionella storlek lämnade en del att önska. Så när vi renoverade köket passade jag på att fräscha upp även skafferiet.

Vi började med att halvera det i storlek, då det tidigare tog upp nästan halva köket. Allt för att då få plats med en stor metalltrappa ner till matkällaren. Vi tog bort trappan och satte in en stege i stället, med ett borttagbart golv över. Själva golvet är av tjocka plankor vi hittade i skafferiväggen när vi rev delar av den. På plankan längst in har vi satt fast ett handtag så att den lätt går att lyfta bort, så man kommer åt stegen om man vill ner i matkällaren. Matkällaren i sig får bli ett framtida projekt, men även där drömmer jag om olika hyllor att förvara lite större burkar med mat mm.

Skafferidörren var tidigare även den väldigt stor, lite för stor i förhållande till det nya förminskade skafferiet. Så jag valde ut en mindre garderobsdörr från en riven garderob i sovrummet som vi använde i stället. En lite mindre variation av husets alla spegeldörrar, gammal och charmig. Vi bytte även ut några av de gamla hyllplanen i skafferiet, satte upp några nya lite tätare, så att det får plats lite mer varor däri.

Sedan spenderade jag alldeles för många timmar slipa och måla över de brandgula väggarna med en vit färg. Det var så många skrymslen och vrår, under och över hyllplan så det tog längre tid än jag förväntat mig. Men några dagar och en ond rygg senare var sedan skafferiet klart, precis sådär lagom lantligt. Nu älskar jag att blanda grafiska detaljerna med lantlig charm. Gammalt med nytt.


Pall målad med vit färg och texten" reach for the stars" passande på en pall tycker jag. 😉

Älskar oboyburken, den förgyller min morgon.

Spraymålad och slipad burk med texten "cat sweets" + Kattmatsförpackning klädd i presentpapper och med labelmaker etikett.

Jennifer <3

Gillar

Kommentarer