En lång längtan efter liten

Tänkte återpublicera denna text jag skrev i höstat så får ni nya läsare veta lite mer om oss. Om vi går ett par år tillbaka i tiden, till tiden före Alicia, före graviditeten, så hittar vi en yngre version av mig och M, av ett ungt par som drömmer om att bli en liten familj.

Det är inget som många pratar öppet om, men det är inte alltid det lättaste att få den drömmen att slå in. Som så många andra trodde vi naivt nog att det skulle hända direkt. Oron ökade för varje månad som passerade. Många tankar snurrade i mitt huvud. Är det något fel på mig? På M? Tänk om det aldrig kommer hända? Besvikelsen och hopplösheten som mer och mer tog över min tillvaro när tant röd hälsade på varje månad, blev som en svart regnmoln över mitt huvud. Alla dessa inbillade symptom som väckte hoppet att det kanske ändå var just den här månaden det skulle hända gjorde det hela ännu tyngre. Att det faktiskt tar 7 månader i snitt för ett par att bli gravida var inget jag visste om innan. Då det talet är ett snittvärde är det lika vanligt att det tar 1 månad som 14 månader att få det där efterlängtade plusset. 80 % av alla par lyckas bli gravida inom 1 år, men statistik är ingen tröst när man befinner sig mitt i sin egna personliga mardröm.

Så kom dagen som förändrade allt, den 6/1 2015. Med en molvärk i livmodern som gjorde mig säker på att mensen var påväg, men som skulle visa sig vara raka motsatsen. Jag hade haft väldigt svårt att sova hela den natten och låg vaken i nästan två timmar och vände och vred på mig innan jag bestämde mig för att gå upp och testa. M skulle iväg tidigt så jag förberedde en mysig frukost med tända ljus till oss innan jag tog testet. När jag såg pluset, som var tydligt dessutom, kunde jag trots det inte förstå att det var sant, det tog lång tid innan jag gjorde det. Jag blev så otroligt glad, men samtidigt orolig att nått skulle gå fel, att det var för bra för att vara sant. Jag smög ner det positiva testet i fickan och gick ut till M och la testet i hans stora hand. Först förstod han inte vad det betyder, utan jag fick förklara vad plusset innebär. Han slog sina armar om mig, höll mig tätt i sin stora trygga famn och sedan kysste han mig. Vi skulle bli tre.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer