En månad kvar!

Nu har verkligen nedräkningen börjat på riktigt! Idag är det endast 31 dagar kvar till beräknad förlossning! Dock räknar jag med att gå över tiden även den här gången, men kan inte låta bli att i hemlighet hoppas att lillasyster är lite mer punktlig än storasyster. 13 dagar över tiden valde Alicia att stanna extra, det var att ta i tycker jag, vi får se om lillasyster håller med. Men än känner jag mig inte redo att säga hej då till gravidmagen, hej då till graviditeten. Jag njuter för fullt av det lilla livet som växer i min mage, och ska försöka ta vara på den sista lilla tiden som är kvar så gott det går.

De sista förberedelserna inför bebis ankomst är i full gång här hemma. I veckan satte jag tillbaka spädbarnsinlägget i babyskyddet och ställde in dess bälte för en nyfödd. Hur fort man glömmer, det tog ett bra tag innan jag kom på hur man skulle göra trots att vi använt babyskyddet flitigt tidigare. Igår hann jag även med att fixa med spjälsängen, eller rättare sagt vår bedside crib. Vi hade satt tillbaka långsidan när Alicia blev allt mer rörlig så att hon inte skulle trilla ut eller få för sig att klättra ur sängen. Men nu är alltså sidan borttagen igen så att vi lättare kommer åt vårt nyfödda lilla lejon framöver. Även bb-väskan är packad och förlossnings brevet skrivet. Är själva brevet något ni är intresserade av att läsa?

Det sista som är kvar att ordna med är att packa en väska till Alicia, hon ska vara hos sin farmor och farfar när vi åker in till förlossningen. Men det mesta som ska packas ner använder hon dagligen, så än kan jag bara förbereda lite, kanske skriva en lista med saker hon behöver som vi sedan får kasta ner i väskan när det är dags. Det största som är kvar att fixa med är fortfarande barnrummet. Visst nu är det ett rum igen, med ytskickt, men inredning mm måste fortfarande upp. Just nu håller vi på med att bygga två barnsängar dit in, som snart är klara tur nog. Inredningen i garderoberna måste även fixas, så än har vi en hel del att ordna med. Men idag blir det nog lite uppehåll i renoveringen för lite sol och bad, det behövs det med ibland.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer