En närhetstörst utan dess like

Jag vet inte om det beror på tanden som är påväg eller om det beror på en fas, men lillan behöver mycket närhet just nu. Under dagen är det inga problem, några extra kramar och gos här och var så mår hon prima, och mamman med kan jag säga, finns inget bättre än bebisgos.

Men framåt kvällen när det är dags att sova är det en annan femma. Just nu vill hon att mamman ska natta, tidigare ville hon alltid somna i pappans famn. Numera vill hon tröst snutta medan hon somnar, och oftast fungerar det utan några problem, sedan sover hon så rofyllt.

Problemet kommer någon timme senare, då hon vaknar för första gången. Det är som om hon märker att hon ligger själv och blir därför så ledsen. Oftast somnar hon om ganska fort efter det, men det är totalt omöjligt att ta sig därifrån. Lillan vaknar bara vi rör oss det minsta. Gång på gång, tills det slutar med att hon vaknar till och hon inte kan somna om.

Hon vill sova bredvid oss med andra ord, helst hela natten, och då sover hon så gott. Men det är inte riktigt rimligt att vi går och lägger oss så tidigt som hon gör, så det har blivit lite krångligt. De senaste dagarna när hon inte kan somna om bär jag eller min man ner henne till vardagsrummet, sedan får lillan sova på någon av våra bröst tills det är dags att gå och lägga sig. Så mysigt!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer