En natt på barnakuten

Att se sin två månaders bebis må så dåligt är verkligen hjärtekrossande!

Storasyster har varit sjuk sedan helgen, stackarn verkar ha råkat ut för höstblåsor. Hög feber, halsont och hemska utslag. Jag har hela tiden hållit tummarna för att lillasyster inte ska bli smittad. Men under förmiddagen igår fick även Leona några få prickar i ansiktet. Inte alls så där typiska höstblåsor utan jag funderade, eller kanske mer hoppades på att det kunde vara vanliga plitor. I övrigt mådde hon bra under dagen så jag hoppades att det bara var en tillfällighet.

Men under kvällen kände jag hur Leona blev allt varmare. Feber. 38,4 grader närmare bestämt. Då vi har en termometer som man tar i örat är den inte heller helt rättvisande, antagligen hade hon lite högre feber än det tyvärr. Då barn under tre månader helst inte ska ha feber så ringde jag direkt 1177. Efter en evighetslång kö kom jag fram och blev sedan kopplad vidare till barnakuten Ryhov i Jönköping. De tyckte att vi skulle åka in så det var bara att packa in oss i bilen. Allt för att utesluta så att det inte var något annat som spökade än höstblåsor. I vissa lägen är det bra att bo granne med svärföräldrarna som kunde ta hand om Alicia direkt.

Väl framme efter den timmeslånga bilresan fick vi hjälp direkt. Vid det här laget hade febern stigit till 38,9 grader, men i övrigt mådde hon ganska bra trots allt. En sköterska kollade på henne, lyssnade på hjärtat, lungorna, tog pulsen och syresättningen mm. Sedan kom två läkare och tittade på henne. De kom tillslut fram till att Leona har fått höstblåsor precis som sin storasyster. Stackars lilla älskade vän, jag skulle göra vad som helst för att ta smärtan och febern ifrån henne och hennes syster. Det gör så ont att se mina hjärtan må dåligt!

Mot virus så som höstblåsor finns det inget läkarna kan göra. Då Leona förutom febern mådde ganska bra fick hon bara lite alvedon att sova på innan vi åkte hem. Men om hon blev hängig och inte kunde äta skulle vi åka in igen. Natten hemma har gått förvånansvärt bra. Leona har ammat lite extra ofta för att hålla vätskebalansen och febern i schakt. Min man valde att stanna hemma från arbetet så att han kan hjälpa till att ta hand om våra små. Det har verkligen varit till stor hjälp idag.

Men lilla Leona har inte mått bra idag. Febern hänger i och vi har kämpat med att amma hela dagen. Skrik och gråt om vart annat. Höstblåsor i munnen och halsen antagligen som gör fasligt ont när hon sväljer. Hon har bara lyckats amma en gång sedan i morse, hon bara släpper taget och skriker av smärta. Jag vet inte hur vi ska göra, kanske får vi åka in snart igen om det inte vänder. Åh, snälla må bättre snart!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

camillahedberg
camillahedberg,
Åh fy vad jobbigt! Håller mina tummar stenhårt för att dom snart mår bättre!
nouw.com/camillahedberg
mammashus
mammashus,
Jättejobbigt! Tack! 💕
nouw.com/mammashus
iknutsson
iknutsson,
men usch.😔 Hoppas båda snart blir friska ❤❤
nouw.com/iknutsson
mammashus
mammashus,
Tack, det hoppas jag med! ❤️
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
åh fy ! 😥❤️ Krya på dom små ❤️
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Tack! ❤️
nouw.com/mammashus
etthempålandet
etthempålandet,
Lilla gumman ❤️ usch så jobbigt! Håller tummarna att det vänder snart! Kram
nouw.com/etthempålandet
mammashus
mammashus,
Tack, det hoppas jag med. Kram ❤️
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
Usch o fy! Vet hur det känns när barn är sjuka och man känner sig så maktlös :/ snart är dom friska igen o sjukdomarna ör ett minne blott 😘
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Ja precis, fy. Det hoppas jag med! 💕
nouw.com/mammashus
eswensson
eswensson,
åh lilla pluttan 😔 Hoppas de båda snart blir friska igen!! 🌸🌸
nouw.com/eswensson
mammashus
mammashus,
Det hoppas jag med! 🌸🌸
nouw.com/mammashus