En sömnlös natt

Alicia har sovit så dåligt inatt, tror nästan att det varit hennes tuffaste natt hittills. Hon brukar numera sova bra på nätterna, somnar omkring 19 och sover sedan till 5-7 på morgonen när hon vill äta. Efter det brukar hon somna om och sova någon timme till. Men inte inatt inte. För det första kunde hon inte komma till ro och somna på kvällen. Det tog tre nattningsförsök innan hon somnade, och klockan hann närma sig 22 innan hon låg och snosande i sin säng. Tre timmar senare än hon vanligtvis somnar. M slutade jobba vid 23 och efter det kröp även vi ner i sängen för att sova.

För det andra vaknade lillan klockan 1 och var jätteledsen, det hjälpte inte ens att ta upp henne och trösta henne som det gör i vanliga fall. När hon var nyfödd brukade hon vakna vid klockan 1 för att amma, men det var länge sedan nu hon gjorde det sist. Men inatt var det dags igen. När lillan väl låg i min famn och åt så lugnade hon sig direkt och somnade snart om.

För det tredje sov Alicia sedan oroligt resten av natten. Vaknade ungefär en gång i timmen, men som tur var lillan inte otröstlig de gångerna. Det räckte med att jag sträckte ut en tröstande arm och la min hand på hennes bröstkorg för att hon skulle lugna sig och somna om. Jag hade desto svårare att somna om, utan låg och lyssnade på hur hon låg och vred sig, något som hon inte brukar göra när hon väl kommit till ro för natten. Stackars liten!

Nu vid klockan 05:30 vaknade Alicia och ville äta igen, nu har hon precis somnat i min famn. Vi får hoppas att hon sover lugnt resten av morgonen. Enligt Wonder weeks har lillan precis kommit in i en ny utvecklingsfas, så det kan mycket väl vara det som spökar nu. Annars kan det bero på en viss liten sak jag upptäckte igår som jag kommer skriva mer om senare idag. Nu håller jag tummarna att lillan snart tar sig igenom denna fas och att hon mår bättre snart, jag mår så dåligt av att se henne så orolig. Älskade lilla vän!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Vera
,
Men Hjärtat!! Mamma får passa på att sova ifatt på dagen idag när Lillan sover! Puss Gumman!