En sömnlös natt

Igår blev en sådan där hopplös kväll. Det var länge sedan lillan hade så svårt att somna. Kring klockan åtta gick M upp för att natta henne, och som så ofta somnade vår lilla älskling nästan direkt. Vi kröp upp i soffan framför en film, men redan efter ungefär en halvtimme vaknade hon och började gråta. Jag smög upp till henne, tröstade henne, la henne i min famn och ammade henne tills hon slog ihop sina vackra ögon och somnade.

Försiktigt, försiktigt försökte jag komma ur hennes famn och komma upp ur sängen, men det var hopplöst. Minsta lilla rörelse och hon vaknade direkt. Oräkneliga gånger sövde jag henne men så fort jag försökte ta mig därifrån vaknade hon. Efter en stunds kämpande var det kört, hennes pigga blå blick låste sig i min. Här skulle det inte sovas inte.

Jag bar när min lilla till vardagsrummet, la henne i min famn och smekte henne över ryggen, försökte få henne att slappna av. Hon verkade inte ha ont, hon var inte ledsen, utan verkade bara ha svårt att somna. Såhär i efterhand funderar jag på om det kanske var någon ny tand som spökade, vem vet. Men så fort lillan nästan somnat satte hon sig upp och tittade sig storögt omkring, allt för att inte somna.

Efter ett tag försökte M men en ny metod vi läst om. Han bäddade ner henne i spjälsängen och sa godnatt innan han lämnade rummet. Gråten fyllde snart hela huset, riktig själagråt, det finns inget värre att höra, som hon skrek efter mamma, aj mitt hjärta! Vi pratade lugnande med henne, sa att vi älskar henne och är här. Det var nära att jag gav upp, jag klarar inte av att höra henne så ledsen, men efter en liten stund tystnade gråten, hon hade somnat.

Men lugnet varade inte länge. Kanske en kvart senare vaknade hon lika ledsen igen. Klockan var nu efter 24 och jag skulle upp till jobbet nästa morgon, så jag kastade in handduken och gosade ner mig bredvid henne i sängen. Nu var hon inte ledsen längre utan försökte somna, och efter en stund somnade vi i varandras armar. Stackars älskade liten vad jobbigt det är att se dig så ledsen.  Åh vad jag hoppas att denna natt blir annorlunda!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer