En tuff första jul

 Detalj från Alicias fina klänning. 

Alicias första julafton och även juldagen blev tuff för henne. Mysigt men tufft. Efter vaccinationen och febern som följde var hon inte sitt vanliga glada jag, utan trött och lite medtagen. 

Höjdpunkten på julafton var när vi tittade på Kalle Anka. Alicia som i vanliga fall inte får titta på tv satt i mitt knä, hennes små händer i mina och M vid min sida. Jag tror det var alla glada färger kombinerat med alla roliga ljud som fångade hennes uppmärksamhet. Kalle och hans vänner fick henne att skratta, hennes underbara ansikte präglat av glädje. Vi tittade nästan mer på lillan än på tvn.

Alicia har så många människor runt sig som älskar henne, det värmer verkligen mitt hjärta att se. Tack för alla underbara julklappar hon fått, alla vackra kläder, leksaker och stickade koftor. Hon blev verkligen bortskämd, både materiellt och känslomässigt men när man är så liten är det är det precis så det ska vara. Jag önskar bara alla små hade det så. 

Men att ha så många ansikten runt sig, nya lukter och ljud, det blev lite för mycket för henne tillslut när hon samtidigt inte mådde helt bra. Hon fick inte ro att äta och inte heller sova längre stunder. Detta ledde till en butter liten flicka, som i vanliga fall har nära till skratt men som nu knappt orkade le.  Nu ser vi fram emot några lugna dagar för att vila upp oss, fyllt med gos, bus och kärlek. 


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer

Anna Namnori,
Åh, julen är både bra och dålig, och mysig och tung, med allt vad det innebär. När det lugnar sig så kommer hon gilla presenterna i alla fall ;)
namnoribebisen.wordpress.com
Mammas hus,
Ja men så är det. Vi får hoppas att hon gillar dem
mammashus.wordpress.com