Ett litet ”life hack”


Att bada med två små är inte alltid det enklaste. Jag kan knappt minnas när jag tog en dusch själv senast, i lugn och ro. Ingen stress, inget barnskrik och ingen tillsammans med mig i badkaret. Jag är en sådan person som gillar att duscha på morgonen. Jag gillar absolut inte att duscha på kvällen, känner mig inte lika fräsch efteråt när jag sovit och håret står åt alla håll. Men nu som tvåbarnsmamma händer det ibland att jag duschar på kvällen när barnen sover för det är min enda chans att få vara ensam i duschen.

Oftast duschar jag tillsammans med Alicia. Hon älskar att bada och vill alltid i om hon är hemma när jag duschar. Om min man arbetar får Leona vara med i badrummet, antingen i babygymmet eller gåstolen. Oftast går det bra, hon leker nöjt däri medans vi badar. Men allt oftare numera blir Leona ledsen så fort vi går i. Jag har fått känslan av att hon vill vara med, hon vill också bada. Så allt för ofta är vi nu tre i badkaret, som att det inte var trångt innan. Och jag har händerna fulla minst sagt, med lillasyster i famnen och en tvååring att hålla koll på blir det inte enkelt att tvätta av sig.

Men så i veckan snubblade jag över lösningen. En badstol! Att jag inte köpt en sådan innan! Det är en liten stol med sugproppar på undersidan som man kan ställa i badkaret. Den vi köpte har även några leksaker på som Leona kan leka med, om vi nu inte har tillräckligt med badleksaker. Leona kan sitta upp utan stöd nu men hon välter ibland. Så att låta henne sitta själv i badkaret är inget alternativ än men badstolen gör så att jag slipper oroa mig och får händerna fria. Detta kommer underlätta mitt liv avsevärt!

Leona älskade den. Hon plaskade och skvätte för fullt när hon fick testa stolen. Lekte med alla storasysters badleksaker och busade med sin syster. Alicia ville inte alls vara med på bild i badet så hon gömde sig bakom sin lillasyster, älskade unge! Men så roligt de båda tyckte det var att bada tillsammans! Tror jag har två små fiskar här hemma. Nu kommer vi bada desto mer har jag en känsla av, men vad gör det, vi blir ju desto renare. Har ni något ”life hack” som underlättat ert liv som ni kan dela med er av?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer