Ett stort steg mot att bli blöjfri


Igår gjorde Alicia stora framsteg mot att bli blöjfri. En hel dag utan blöja - och utan olyckor! Jag kan nästan inte i ord beskriva hur stolt jag är över min lilla tjej! Då vi alla i familjen var hemma förkylda igår passade vi på att potträna hela dagen. Alicia gick stolt runt i sina nya trosor och hon sa faktiskt till när hon behövde uträtta sina behov. ”Du är kissnödig mamma!” (Just nu har Alicia blandat ihop du och jag, min och din, något vi tränar på dagligen.)

Toabesöken gick smidigt äntligen, det känns som att det börjar släppa nu. Ingen gråt, ingen panik. Hon övar fortfarande, säger att hon behöver kissa ibland bara för att gå igenom alla stegen känns det som. Ner med byxorna, sätta sig på toa, torka, klä på sig och tvätta händerna. Eller så kanske det tar några försök innan hon vågar, jag vet inte. Genom upprepning lär man sig har jag för mig. Men när det väl gällde uträttade hon sina behov direkt, så duktig!

Och igår hände det äntligen, nr två på toaletten för första gången! Att man kan bli så otroligt stolt för något sådant! Tidigare har hon inte alls velat göra det på toaletten, men igår gick helt plötsligt. Vilken lättnad! Nu blir det desto mer toaletträning framöver! Men vi tar det i Alicias takt, skyndar långsamt så att säga. Jag funderar på att göra något slags belöningssystem, vi får se hur det blir framöver. Idag har vi pysslat och städat här hemma och ikväll ska vi till min mamma och äta. Men tills dess så fortsätter vi att träna.


Foto: Pinterest


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
så duktigt 👏🏼👏🏼
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Livetsomemelie
Livetsomemelie,

så bra jobbat! 💗

nouw.com/livetsomemelie
mammashus
mammashus,
Mylittlestories
Mylittlestories,

Vad kul 😃🙏🏻 Så duktig hon ör.

nouw.com/mylittlestories
mammashus
mammashus,

Jättekul! Tack! 😄

nouw.com/mammashus