Farrotto med kyckling

Mums!


Vi ville testa något nytt så idag blev det farro, eller rättare sagt farrotto med kyckling till lunch. Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig men det var jättegott! God smak, och lite tuggmotstånd, inte allt för onyttigt. Detta kommer bli en favorit här hemma framöver skulle jag gissa på. Prova du med!

Ingredienser:

  • Champinjoner
  • Farro
  • Kycklinglårfilé
  • Persilja
  • Riven Grana Padano
  • Silverlök
  • Charlottenlök
  • Vitlöksklyftor
  • Vitt alkoholfritt matlagningsvin
  • Grönsaksbuljong
  • Olivolja
  • Salt
  • Smör
  • Svartpeppar

Instruktioner:

  • Skiva 1 silverlök, 1 charlottenlök och en ask champinjoner.
  • Fräs alla skurna grönsaker och 2 vitlöksklyftor (pressade) i en stekgryta i 1 msk olivolja, 3-4 minuter på medelvärme.
  • Häll på ca 250 g farro och 1 flaska vitt matlagningsvin. Låt vinet koka in.
  • Koka upp 7 dl vatten med 2 tärningar grönsaksbuljong.
  • Späd farrotton i omgångar med den varma buljongen. Låt sjuda 6-8 minuter.
  • Krydda 450 g kycklinglårfilé med lite salt och svartpeppar. Stek i lite olivolja 4-5 minuter, tills den är genomstekt.
  • Rör ner 1 msk smör och 1/2 påse riven Grana Padano i stekgrytan. Grovhacka 1 kruka persilja och strö över farrotton. Servera med nystekt kyckling.


Jennifer <3

  • Recept

Gillar

Kommentarer