Fem månaders kontroll + vaccination BVC


I förmiddags var det dags för femmånaders kontroll för Leona på Bvc. Det första vi gjorde på Bvc var att väga och mäta henne. Sist vi var där för fyra veckor sedan vägde hon 7300 gram och var 63,7 cm lång. Nu väger Leona 8010 gram och är hela 65,5 cm lång. På en månad har hon alltså ökat 710 gram i vikt. Helt otroligt vad hon växer, jag hänger inte alls med.. Snälla stoppa tiden!

Alicia vägde vid fem månader 7820 gram till sina 66,2 cm. Med tanke på att Alicia var mindre än Leona när hon föddes så hade hon verkligen tagit igen det vid fem månaders ålder. Leona var alltså tyngre än Alicia vid fem månaders ålder, men Alicia var lite längre. Vid fyra månader var de nästan jämnstora men det har Leona tagit igen nu. Leona vägde 3405 gram och var 51 cm lång vid födseln mot Alicias 2870 gram och 49 cm.

Efter vägningen var det dags för vaccineringen. Leona satt så glad i mitt knä, och anade inte alls vad som skulle hända. Det kliade i hennes mun så hon försökte gnaga på mina händer medan jag höll fast henne så sköterskan kunde ge henne sprutorna. Hon blev så ledsen när hon blev stucken, mitt hjärta gick sönder! Att sedan försöka trösta henne lite innan det var dags för nästa spruta i det andra benet var så jobbigt!

Sjuksköterskan pratade även om att vi ska fortsätta med smaksensationer och att lite smått introducera gluten. Det är inget jag tänker stressa fram, utan det får ta sin tid. Jag tänker att Leona nu kan sitta med när vi äter, och lite smått smaka på vår mat när hon visar intresse. Och intresse det visar hon allt oftare, hon älskar att sitta med vid måltiderna i barnstolen och smakar mer än gärna på vår mat. Så det ska hon så smått få göra framöver!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

emiliafaust
emiliafaust,

Usch, sprutorna har jag inte alls gillat. 😟 Jag har faktiskt bett om att få sprutorna samtidigt varje gång. Va roligt att kunna jämföra sina egna barns kurvor. 😃

nouw.com/emiliafaust
mammashus
mammashus,

Ja fy, de är inte kul! 😭 Det har jag med, men de fanns inte personal till det idag. 🙄 Ja verkligen. 🙈

nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,

Usch sprutorna är hemska !! Wiggo blev så ledsen sist bara jag tog av honom kläderna.. 😟 Jobbigt för mammahjärtat <3

nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,

Ja verkligen! Fy! 💔

nouw.com/mammashus
Mylittlestories
Mylittlestories,

Men va? På mitt BVC sticker dem båda sprutorna samtidigt så dem slipper sticka 2gånger 😩 så jobbigt att Se dem små, så ledsna.

nouw.com/mylittlestories
mammashus
mammashus,

Ja så jobbigt när de blir så ledsna. 😩 Ja det hade varit så mycket bättre men de hade inte personal till det. 😭

nouw.com/mammashus
Livetsomemelie
Livetsomemelie,

det är så jobbigt med sprutorna, gör ont i hjärtat när de blir så ledsna 😢kul med att hon fått börja smaka! Isabelle blir nästa helg 4 mån så då ska hon också få smått börja smaka på vår mat, så spännande 😊

nouw.com/livetsomemelie
mammashus
mammashus,

Ja precis. 😔 Så spännande, hoppas hon gillar det! 😋

nouw.com/mammashus
Jeenyrosen
Jeenyrosen,

Hm.. sprutorna är såklart hemska men så bra endån! Livia har sovit igenom smärtan och har inte blivit påverkad, *än*...

nouw.com/jeenyrosen
mammashus
mammashus,

Så sant. 😊 Leona fick lite feber och blev så trött, men det var ingen fara. Storasyster därimot blev alltid jättedålig efter sprutorna 😩

nouw.com/mammashus