Förbannad, sårad och kränkt

"det kanske inte gjorde så mycket att ni fick ett missfall då er dotter fortfarande är ganska ung..."

Idag åkte jag till Eksjö för det jag trodde skulle vara en sista kontroll efter missfallet jag fick i början av september. Jag hoppades på ett avslut men sitter nu här hemma med upprivna sår i hjärtat. Idag gick allt bara så fel. Självklart fick jag en väldigt klumpig läkare. Han trodde han var empatisk när han sa några "tröstande" ord: "det kanske inte gjorde lika mycket att ni fick ett missfall då er dotter fortfarande är ganska ung."

Jag visste inte ens vart jag skulle fästa blicken när han sa de orden, mitt hjärta gick i kras återigen. Jag blev så fruktansvärt förbannad att jag knappt lyssnade på vad han mer hade att säga. Jag kan säga att det lilla barnet som vi förlorade var precis lika efterlängtad och älskad som vår lilla dotter här hemma. Det tog fyra månader innan vi plussade och vi var så lättade och lyckliga att det gick relativt snabbt den här gången, men så slutar allt bara i tårar.

Kanske menade han att vår lilla där hemma är en tröst, och det håller jag med om. Utan henne tror jag allt hade varit än tuffare. Den hjärtskärande ovissheten, hopplösheten. 

Men varför skulle vi bli mindre ledsna för att vi har en liten dotter här hemma? Vi längtar efter ett syskon till henne, har försökt en tid nu och vi vet precis hur mycket kärlek och lycka ett barn medför, det ser vi varje dag. Och jobb med självklart, men som vi längtar att ge Alicia ett syskon, en följeslagare genom livet, en vän. Vi ser det inte som något negativt med två små ganska tätt, utan som något positivt för dem. Kanske lite mer jobb för oss, men desto mer kärlek.

Återigen gjorde läkaren en ultraljudsundersökning och inte heller här fick vi några bra besked. Äggstockarna hade återhämtat sig bra men allt var inte helt klart sa läkaren. Vad betyder ens det? Jag fick lämna ett nytt blodprov och ska tillbaka på en kontroll igen om 6 veckor. Tills dess ska jag föra blödningsschema. Just nu känns allt bara så tungt. Men jag ska pussa lite extra på min lilla älskling här hemma, den bästa lilla människan som finns.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Men HUR kan man som läkare vara så dum & klumpig o uttrycka sig så ?! 😰 Jag tänker på er ialf & önskar för allt i världen att ni snart har ett nytt pluss på Stickan o allt går vägen 💕
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Ja det är verkligen frågan. 😡 Tack! 💕
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
Men va fan! Förstår inte hur en sån läkare kan vara läkare! 😰
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Det förstår inte jag heller. 😰
nouw.com/mammashus
jagochjuno
jagochjuno,
Jävla rövhål!
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Verkligen! 👌🏻
nouw.com/mammashus
fruthomsen
fruthomsen,
Det var riktigt klumpigt sagt av han. Oavsett om man har små barn hemma eller inte, så är det jättetungt att gå igenom missfall när graviditeten är efterlängtad 😟 Jag fick MA innan jag blev gravid med Melody och trots att jag såklart visste att vi inte skulle ge upp, så var det tufft att gå igenom det. Blödningarna och det blir en ständig påminnelse och det är ju inget som går över i ett nafs.

nouw.com/fruthomsen
mammashus
mammashus,
Jag beklagar, förstår precis, måste varit tufft. 💕

Ja verkligen klumpigt sagt, kan bara instämma, missfall är verkligen det sista man vill när graviditeten är efterlängtad.
nouw.com/mammashus
Vera
,
❤️❤️❤️
mammashus
mammashus,
❤️❤️❤️
nouw.com/mammashus