Förskolan: Inskolning dag 1

Idag var första dagen av Alicias inskolning på förskolan, som ska hålla på i två veckor framåt. Jag var så nervös innan, jag har inte känt mig redo för att Alicia ska börja på förskolan. Men såhär efter första dagen känns allt förvånansvärt bra faktiskt. Lokalerna och själva förskolan är lika bra och mysig som jag minns den, och pedagogerna verkar jättetrevliga och duktiga.

Första veckan kommer det att vara kortdagar, 09:00-11:00 med undantag för torsdagen då vi ska vara med på lunchen och slutar efter det, vid 12:00. När vi kom till förskolan var Alicia jätte blyg, och ville sitta i mitt knä hela tiden. Men snart såg hon de andra barnen busa och började springa runt i rummet och lekte med alla leksaker och de andra barnen, det var så roligt att se.

Resten av tiden gick ut på att utforska allting enligt Alicia. Hon gick runt och undersökte alla rum och saker hon kom åt, min nyfikna lilla tjej. Snart kom Alicias kompis Millie, som går på samma avdelning som hon, och Alicia blev så glad av att se henne. När hennes mamma gått smög hon fram och gav Millie en kram, så söt! Det är så kul att de kommer gå på förskolan tillsammans, skapa minnen för livet med varandra.

Sedan var det dags för fruktstund. De små barnen satt i en ring i vilorummet och de sjöng lite sånger, trummade på en trumma och åt sedan frukt. Det fanns banan till Alicias glädje, det verkligen älskar hon. Lillan hade lite svårt för att sitta still, hon hade mycket spring i benen, och att trumma på trumman det vågade hon inte, även att hon älskar att göra det hemma. Men annars gick det så bra.

Dagens sista moment var utomhusvistelse. Lillan busade i sandlådan, undersökte en halloween pumpa och gungade, hon verkligen njöt trots att det regnade. Hon ville undersöka precis allt, och hennes små ben gick som trumpinnar mot marken när hon så snabbt hon bara kunde traskade runt och tittade och utforskade allt. Mest spännande var de lite större barnen, och hon ville gärna in på deras område och leka.

Oron som återstår är separationsångesten, att jag inte vill lämna min lilla, och hur hon ska reagera på att bli lämnad på förskolan för första gången. Om hon kommer bli ledsen så kommer det kännas väldigt tungt, men jag får försöka fokusera på allt det positiva till det är dags, onödigt att oroa sig innan jag vet hur det kommer att bli. Kanske kommer det gå bra, i varjefall i slut änden.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Låter som en riktigt bra dag 😊
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Ja det har det varit. 😊
nouw.com/mammashus