Förskole ångest

Ångesten är på max just nu. Helst av allt vill jag vara hemma med vår lilla för all framtid. Hon känns för liten för att börja på förskolan. Separationsångesten river i mig. Det känns som att lillan föddes igår, men i verkligheten har det gått drygt 13 månader sedan den underbara dagen. Det bästa året i mitt liv, året då vi fick lära känna dig min underbara lilla.

Tanken är att lillan kommer att gå så lite som möjligt på förskolan såhär i början. 15 timmar per vecka är tanken, mitt i veckan. Jag tänker kombinera arbete med mammadagar och förskolan framöver, allt för att dryga ut dagarna så länge som möjligt. Helst skulle jag vara hemma väldigt länge till med min älskade, men det är helt enkelt inte möjligt.

Det är dags att släppa på tyglarna lite, låta lillan testa sina vingar. Jag tror att det är bra för henne att träffa andra i hennes ålder. Lära sig nya saker, nya rutiner, nya utmaningar. En helt ny social verklighet. Hon kommer få testa på så mycket och lära sig desto mer. Det kommer bli lärorikt för henne att vara ifrån mig, hur tufft det än känns för mig.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Jag är så glad att min sambo kan vara hemma mycket nu när jag börjat jobba halvtid. Min lille föddes 10 dagar före din. Jag har lite ångest inför dagen när jag måste lämna till någon annan än sambon eller mina föräldrar. Samtidigt så har jag ju sett hur han utvecklats på öppna förskolan och behöver inte mig varje liten stund. Så de kan nog mer än man tror.
nouw.com/millasmat
mammashus
mammashus,
Ja de klarar nog mer än man tror, jag hoppas det kommer gå bra och att hon kommer att trivas. Vad skönt att din sambo och föräldrar kan ta hand om din lille. 😊
nouw.com/mammashus
EmmaochMelissa
EmmaochMelissa,
Jag förstår precis hur du känner men det känns lättare efter ett tag, lovar 💕
nouw.com/emmaochmelissa
mammashus
mammashus,
Åh, tack, jag hoppas verkligen det! 💕
nouw.com/mammashus