Förskolevalet

Såhär trött blir man när man varit och tittat på förskolor. Somnar i babyskyddet. 😍


Idag har vi varit och tittat på det sista alternativet av de förskolor vi varit intresserade av. Nu har vi vår topp tre, och skönt nog var vi båda överens om vilken förskola som vi gillade bäst. Spontant, utan diskussion hade vi känt likadant. Vi valde ut att besöka två förskolor som låg nära vårt hem, och som verkade bra och hade bra ryckte. Vi valde även att besöka den förskola jag gick på som barn, och som jag har många bra minnen ifrån.

Så förra veckan gjorde vi de två första besöken. Två förskolor i närheten av där vi bor, och som dessutom nästan ligger bredvid varandra. Det första besöket var på en förskola som delar lokaler med en skola, och som har en avgränsad del av skolgården som utegård. Lokalen var inte den finaste, och de har inte en kokerska till skillnad från de andra förskolorna som har hemlagad, ekologisk mat. Men det positiva är att personalen verkar jättebra, och dessutom ska de flytta till nybyggda lokaler nästa år, som ligger ännu närmare vårt hem.

Det andra besöket gick till förskolan som ligger bredvid den första. De håller till i fräscha lokaler och med en underbar utegård som angränsar till skogen. Där finns gungor, rutschkanor, sandlådor, ja allt det vanliga, men även hinderbanor, vattenrännor, planteringslådor mm. Så mysigt! Personalen verkade jättebra, bra rutiner, och god hemlagad mat. Vi fick helt enkelt en jättebra känsla när vi var där.

Så idag besökte vi den förskola jag gick på som barn. Jag blev positivt överraskad när två av pedagogerna som jobbade då fortfarande var kvar, och faktiskt kände igen mig. Förskolan håller till i en gammal läkarvilla inne i stan, så det ligger lite längre bort. Doften sen! Det luktade precis som jag mindes det, så många minnen vaknade när vi var där. Lokalerna är fina, och bra strukturerade, men inte lika fina som i den föregående förskolan. Pedagogerna och pedagogiken vet jag är jättebra, det enda negativa är att det nästan inte går att få en plats där. I höst kommer det bara finnas 5 lediga platser. Om jag inte minns fel så går det bara 22 barn där, så det är en väldigt liten och familjär förskola.

Valet var lätt, och med tre starka alternativ känns det bra hur det än blir. Jag hoppas verkligen lillan får plats om än inte på förstavalet så i varjefall på någon av dessa förskolor. Nu har vi ivarjefall gjort vårt, och ansökt i god tid, så nu kam vi bara hoppas. Men så tufft det kommer bli att lämna lillan på förskolan i början. Jag vill ha henne hemma föralltid, om det nu hade varit möjligt. Tiden går för fort!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer