Första bvc besöket


I förmiddags hade Saga en tid på Bvc för vägning och mätning. Vi var allt annat än utvilade, men sömnbristen berodde för ovanlighetens skull inte på vår lilla nyfödda utan vår tre åring som var orolig och höll låda inatt. Ikväll är även min mans första dag tillbaka på arbetet efter Sagas födsel, så i eftermiddag/kväll ska jag försöka rodda tre barn helt själv för första gången, önska mig lycka till!

Trots att vi var ute i god tid kom vi till Bvc i sista minuten i vanlig ordning, men ändå fick vi vänta en stund i väntrummet på vår tur. Vår underbara barnmorska visade in oss på ett rum, sedan skulle baby (arbetsnamnet som storasystrarna hade för bebis när hon var i magen, än så länge hänger det kvar) vägas och mätas.

På en vecka hade Saga ökat ca 300 gram i vikt, numera väger hon 4140 gram till sina 53,7 centimeter. För en vecka sedan vägde hon 3810 gram, snacka om att hon växer fort! Hon ökar mer än genomsnittet i vikt just nu, men barnmorskan sa att hon tror att det kommer jämna ut sig framöver. Barnmorskan tittade även på babys navel, som skönt nog såg bra ut. Alicias navel tog lång tid att läka, så det skulle vara skönt att slippa den oron den här gången. Sagas huvudomfång hade nu ökat till 37 centimeter, hon växer verkligen så det knakar!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

majjssan
majjssan,

Vad härligt att hon växer som hon ska 😊

nouw.com/majjssan
mammashus
mammashus,

Ja så skönt! 😊

nouw.com/mammashus