Första dagen ensam med två små

Vår dag i bilder.

Idag återgick min man till sitt arbete efter lillasysters ankomst till familjen. Min man tog några extra dagar pappaledigt utöver de 10 dagar man får automatiskt, så han har nu varit hemma hela Leonas första månad med oss. Det har varit ovärderligt med den här extra tiden tillsammans. Att i lugn och ro lära känna varandra, hitta nya rutiner och helt enkelt bara testa på att vara ensam med två barn korta stunder innan allvaret börjar på riktigt.

Det är så omtumlande när ett nytt liv kommer till världen. Allt ställs på ända samtidigt som allt faller på plats. Känslorna har gått på högvarv, gråt, skratt och så mycket kärlek om vartannat. Det var lättare nu andra gången, men det har varit så viktigt med den här extra tiden med hela familjen samlad. Att i lugn och ro låta även våra barn lära känna varandra, låta Alicia vänja sig och komma in i sin nya roll som storasyster. Att få se deras kärlek blomstra allt mer har varit helt magiskt att få vara med om.

Så hur har första dagen ensam med två små under två år gått? Det har gått förvånansvärt bra faktiskt. Jag trodde att jag skulle vara riktigt nervös innan men det kändes naturligt, som att vi gjort det här många gånger tidigare. Dagen började efter morgonbestyren med hemmagjord havregrynsgröt i köket. Vårt lilla lejon sov i babysittern medan storasyster och jag hade en lugn och mysig morgon tillsammans. Alicia pratade mellan tuggorna om än det ena och än det andra, det är alltid lika spännande och roligt att höra vad det är som fått henne att fundera för stunden.

Sedan badade vi, något av det bästa Alicia vet. Alicia hade gröt lite överallt, så det behövdes. Leona sov fortfarande i babysittern, hon var visst trött efter den lite oroliga natten. Det är så kul att se Alicia leka i vattnet, och att få vara med i hennes lek. Det var först när det var dags att gå upp som det blev lite tufft. När jag torkade storasyster vaknade självklart lillasyster med en full blöja och en tom mage, det blev mycket på samma gång. Jag kände mig så otillräcklig även om jag visste att det bara var för en kort stund, Alicia skulle snart vara torr och lillasyster mätt och nöjd.

Efter några omgångar amningar, blöjbyten och en fruktstund gav vi oss på att baka chokladbollar till Alicias två årskalas i helgen. Det var minst sagt spännande att ha henne som hjälpreda, men så värt det när jag såg hur roligt hon tyckte det var. Och gott, hela hon var kladdig tillslut av att hon hela tiden provsmakade smeten. Hon skulle nog behöva ett till bad men det får vänta tills i morgon. När pappan kom hem lagade vi lite mat tillsammans, så gott! Efter maten gick pappa och dotter ut i regnet och busade. Gick en promenad i skogen och hoppade i vattenpölar. Snacka om att storasyster var trött efter en händelserik dag, så nu snosar hon så gott.


Ungefär så här såg hela köket ut, och hela ungen med för den delen, när vi bakat klart...


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer