Första lämningen på förskolan

När vi var ute och lekte på förskolan blev det en pulkatur. Hur söt är hon inte i den alldeles för stora hjälmen? Och så här trött blir man efter en händelserik förmiddag på förskolan.

Dagen jag fasat för så länge var här, det var dags att lämna Alicia på förskolan för första gången. Jag har haft en sådan separationsångest, helst skulle jag vilja vara hemma med min lilla flera år till. Jag vill inte missa en sekund av hennes uppväxt, även om jag vet att det är ohållbart.

Den andra veckan med inskolning började som vanligt med att de små fick leka. Jag klädde av Alicia den varma overallen och följde med henne till de andra barnen, där hon snart började leka för fullt. Det kändes så skönt att hon redan verkar att trivas så bra. Sedan var det dags för den första lämningen.

Det blev ett kort hejdå, det ska vara lättast för henne så. Jag lyfte upp henne i min famn och kramade om henne och gav henne en puss på kinden, sedan sträckte jag över henne till en av pedagogernas famn. När jag vinkade hej då tittade hon bara frågande på mig, hon verkade inte förstå vad som skulle hända, även om hon vet vad hej då betyder.

Inga tårar, inget skrik. Bara stora förvånade ögon. Jag fick kämpa emot varenda instinkt i min mamma kropp, varenda cell skrek; vänd om! Även om det bara handlade om en halvtimme var det så svårt att inte rusa tillbaka in och slita upp henne från golvet och överösa henne med pussar. Det är så tufft att vara ifrån sitt hjärta.

Men vet ni vad? Det hade gått så bra så. När jag smög in igen såg jag Alicia leka med ett av barnen, och springa runt med en gåvagn. Hela hon lös upp när hon såg mig, hon sprang fram och slängde sig i min famn, åh älskade unge! Tydligen hade hon lekt med de andra barnen utan problem, det var bara en kort stund som hon kände sig lite ensam men så fort en av pedagogerna tröstade henne blev hon glad igen.

Resten av dagen har hon varit lite mammig, men jag gosar så gärna lite extra med henne. Frågan är nu hur det ska gå imorgon, om hon är mer beredd på vad som ska hända, om hon då kommer att bli jätteledsen. Jag hoppas inte det, det skulle vara så otroligt jobbigt. Jag antar att bara tiden kan utvisa hur det ska gå.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Bra kämpat! Är ju ett stort plus att hon trivs 😊
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Tack! 😊 Ja verkligen!
nouw.com/mammashus