Första mötet med lillasyster


Efter tjugofyra timmar på bb blev vi i måndags godkända att åka hem till familjen igen. Pga. att lillasyster inte ville komma ut ur min gosiga mage och därmed blev överburen var vi tvungna att stanna lite extra länge innan vi blev godkända. Men om jag ska vara ärlig var det faktiskt skönt att få stanna en natt på bb och landa lite grann i att vi nu har tre barn, och lite tid att återhämta sig innan vi fick komma hem till vardagen igen. Då lillasyster föddes kl. 15:20 och det sedan ska vägas och mätas och kontrolleras etc. Så fick vi rummet först framåt kvällen, så hade blivit jobbigt att komma hem så pass sent ändå.

Det enda negativa med det var förstås att min man inte fick stanna på bb pga. Corona, utan några timmar efter lillasyster föddes och vi fick vårt rum på bb var han tvungen att åka hem igen. Som tur var fick vi en tid för oss själva innan dess att gosa med bebis, äta den underbara ”frukostbrickan” och bara smälta att vi nu är en familj på fem medlemmar. Det var tufft att säga hej då, jag ville verkligen inte att han skulle åka hem men vi hade ju inget val. Natten på bb gick sedan trots det väldigt bra, vi gosade, sov, ammade och bytte blöjor, försökte lära känna varandra, precis som det ska vara såhär i början.

Efter 24 timmar blev vi sedan utskrivna, jag hade redan en hel del mjölk och bebis ammade som om hon alltid hade gjort det. Alla prover och kontroller såg bra ut, det var en sådan lättnad efter all oro i slutet av graviditeten. Min man kom sedan och hämtade oss vid entrén i snöyran, i bilen satt två förväntansfulla storasystrar som längtade efter deras nya syskon. Båda två lös upp av lycka när de äntligen fick se sin nya syster, de kunde inte se nog på henne. Alicia satt och höll i babys hand hela vägen hem sedan, så sött! Vi köpte med oss mat på vägen och sedan försökte vi njuta av att familjen äntligen var komplett.

”Baby” som tjejerna kallar sin lillasyster än så länge hade köpt var sitt paket till dem när vi kom hem, det var var sin ”Ugglis” dräkt från pyamashjältarna som de hade önskat sig länge. Det blev ett stort glädjetjut när de såg vad som gömde sig i paketen och snabbt som attan bytte de om. Efteråt fick de sätta sig i soffan och turas om att hålla i lillasyster. De var båda så otroligt stolta, mitt hjärta svämmade nästan över av kärlek. Att få se alla tre tillsammans för första gången var så stort, helt ofattbart! Som jag älskar er alla! Nu ska vi försöka njuta till max av bebisbubblan!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Evelinakull
Evelinakull,
mammashus
mammashus,