Första natten med sovormen

Inatt var första natten som liten sov med sovormen vid sin sida. Jag var lite orolig innan över hur hon skulle reagera, om hon skulle trivas däri. Tidigare har hon sovit i ett babynest i sin bedsidecrib. I babynestet brukade vi bädda med en filt, som hon ligger på och som vi sedan sveper om henne lite löst. Det har hon gillat ända sen hon föddes, och sovit tryggt däri stora delar av tiden. Men för ett bra tag sen fick vi öppna upp i fotänden på nästet, och nu sticker fötterna en bra bit utanför, ja hela nästet är nu för litet.

Så inatt bäddade jag ner henne på ett lakan, (med plastad frotté under) en liten babykudde, och ett tunt babytäcke för första gången. Det kändes så ovant och vuxet på något sätt, min lilla älskling sovande med ett täcke. Jag orode mig att täcket skulle åka upp över hennes lilla ansikte men det skulle visa sig att jag oroade mig i onödan.

Längst med kanterna på hela sängen ligger numera hennes sovorm, omsluter henne tryggt, som ett lite större babynest. Både en bit av kudden och fotänden på täcket har jag stoppat under ormen, så de ska ligga kvar på rätt plats. Lillan sover alltid med armarna på filten/täcket alternativt med armen upp vid sitt ansikte, så det gjorde att jag slutade oroa mig för att täcket skulle åka upp. Men för säkerhets skull stoppade jag om sidan på täcket in under sovormen.

Det kändes som om liten verkligen gillade det. Jag tror hon kände sig trygg, det verkade åtminstone så. Hon sov hela natten igenom, i lugn och ro, och precis lagom varm. Med sin favorit kanin vid sin sida och en orolig vakande mamma bredvid, sov hon som den lilla prinsessa hon är.


HÄR kan du läsa om hur du syr en egen sovorm till din lilla. 


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Så himla bra grej ju!
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Tihi ja det tycker lillan med n😊
nouw.com/mammashus