Första vs tredje graviditeten

<--- Första graviditeten Tredje graviditeten --->

Den största skillnaden mot graviditeten med Alicia än så länge är tröttheten och molvärken. Jag minns så tydligt hur mycket växtvärk jag hade i början med Alicia när livmodern växte, något som jag knappt märkt av den här gången. Bara en tyngd i livmodern, ett löfte om att något litet växer där inne. Med Alicia kände jag några dagar innan bim (beräknad icke mens) av vad jag trodde var mensvärk, det gjorde att jag tappade hoppet om ett plus även den månaden. Men det skulle ju visa sig att det var lilla Alicia som växte där inne, och med henne även livmodern.

Likaså var tröttheten slående den gången, hela första trimestern var jag så trött med Alicia, kunde knappt hålla ögonen öppna framåt kvällen. Att se en hel film framåt kvällen blev en omöjlighet, ögonen blev så tunga. Än så länge är jag förskonad från det den här gången. Tröttheten har hittills hållit sig borta. Det är först kanske den senaste veckan som jag känner mig lite tröttare framåt kvällen än normalt, men inget extremt. Jag skulle tro att jag för eller senare kommer få igen det med råge!

En annan sak som skiljer graviditeterna åt är blödningar under graviditeten. Med Alicia hände det bara en gång, lite minimalt med rosa på papperet i vecka 7. Så pass lite att det knappt oroade mig. Den här graviditeten har skrämt mig så många gånger. En fors av blod i vecka 9, samma vecka som jag fick missfall sist. Och även lite småblödningar i v. 11. Men än så länge kämpar vår lilla mini på och mår bra där inne i värmen.

Jag var lite extra hungrig när jag väntade Alicia. Inget extremt, men jag var tvungen att äta direkt när jag vaknade annars blev jag så illamående. Likaså under dagen var jag tvungen att äta ofta och lite för att må bra. Den här gången var det så i början men nu har det återgått till normalläge. Jag är varken mer eller mindre hungrig än vanligt. Själva magen upplever jag som större den här gången. Ni får avgöra själva på bilderna här ovan men jag känner mig större. Att magen har kommit lite tidigare den här gången. Kanske inte en stor skillnad egentligen men det är så jag upplever det. Jag längtar efter en rund och go mage!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer