Förväntningar på föräldraskapet Vs. hur det blev

Så mycket kärlek i en så liten förpackning.

Under graviditeten hade jag många förväntningar och funderingar över det kommande föräldraskapet. Vissa saker var jag säker på att jag aldrig skulle göra med mitt barn men som sedan inte var lika självklart. Men det var svårt att ens föreställa sig vad som skulle komma när jag inte hade någon erfarenhet av att vara mamma. Mycket skulle visa sig falla sig naturligt och en del får jag lära mig under tidens gång. Här kan ni läsa min lista på hur mina förväntningar om föräldraskapet levde upp till verkligheten.

1. Jag förväntade mig att jag skulle gråta floder när jag fick upp lillan på bröstet. Så blev det faktiskt inte. Trots att när jag bara tänker på det nu blir jag tårögd. Men då var det helt enkelt en för mäktig kärlek och känsla i det ögonblicket för att jag skulle kunna gråta. Helt slut och i ett lyckorus höll jag om min lilla och sa gång på gång hej min vän, hej lilla älskling, hej lilla sötnos...

2. Jag förväntade mig att alla nätter skulle bli sömnlösa. Men så har det faktiskt inte varit. Visst i början innan man kom in i det låg jag ofta vaken, eller så gjorde lillan det. Men snart sov lillan natten igenom eller vaknade endast en gång per natt. Just nu är hon dock i en fas där det blir lite orolig sömn men några sömnlösa nätter blir det inte.

3. Jag förväntade mig inte det skulle vara så svårt att passa tider. Jag blev förvånad över hur lång tid det kan ta att komma utanför dörren vissa dagar. Först och främst ska jag ha rena kläder på mig, helst ha duschat och ätit också. Även lillan ska ha en ren blöja och kläder, och gärna ha sovit och ätit precis innan vi åker. Allt för ofta sitter lillan i ytterkläderna i babyskyddet redo att åka, när man hör hur det sprakar i byxorna...

4. Jag förväntade mig inte att det skulle bli så svårt att säga nej. Lillan har börjat bli så stor nu att det börjar bli dags att säga nej till vissa saker. Det känner jag kommer bli svårt, att kunna säga nej till hennes söta valpögon, även att jag vet att det är för hennes eget bästa.

5. Jag trodde inte att det var möjligt att älska någon så mycket som jag nu älskar lillan. Det är en helt ny form av kärlek, den där kärleken till sitt barn. En oändlig kärlek som ändå växer för varje dag, som går, för varje sak hon lär sig och varje leende hon ger mig. En kärlek som har gett livet en ny mening, min lilla dotter. 


När lillan blir större kommer även den här listan att växa. Än så länge är det mer att finnas där för henne, stilla hennes grundläggande behov och gosa i överflöd. Börja med grundläggande rutiner inför framtiden, men själva uppfostran kommer mer och mer med tiden. Det är antagligen även då som många förväntningar kommer att brytas, "sådär trodde jag aldrig att jag skulle göra i min uppfostran av lillan." Men det blir inte alltid som man tänkt sig, och det kommer jag snart märka.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Stinasmamma
Stinasmamma,
Känner igen mig så mycket i det du skriver! 😂👏🏼
nouw.com/stinasmamma
mammashus
mammashus,
Haha, vad kul. 😄
nouw.com/mammashus