Frågor om min graviditet

Frågor och svar om min graviditet med Alicia.

Jag tycker att gravidlistor är så intressanta att läsa så här kommer en till med lite mer information om min graviditet med Alicia. Jag hoppas ni tycker det är lika intressant som jag. Om du är gravid eller nybliven mamma, svara på frågorna du också, det skulle vara kul att höra även din historia.

I vilken vecka plussade du?

I vecka 5 (4+3), detta var två dagar efter bim (beräknad icke mens) och jag kunde inte låta bli att vänta på att testa längre. På något sett kände jag det på mig samtidigt som jag inte trodde det var sant.

Vem är pappan?

Min man M.

Var du i ett förhållande när du blev gravid?

Ja, jag och M har varit tillsammans i 10 år i vår.

Var graviditeten planerad?

Ja, vi försökte ett tag innan vi plussade.

Ungefär när blev du gravid?

Omkring den 20e december 2014.

Vilken vecka är du i nu/hur gammal är ditt barn?

Alicia är idag 5 månader.

Hur många ultraljud gjorde du under graviditeten?

Totalt gjordes 7 ultraljud under graviditeten. Först Kub testet, där de såg en cysta som undersöktes en gång till med ultraljud en vecka senare, men som tur var hade den försvunnit av sig själv tills dess. Sedan Rul, där allt såg bra ut, så underbart att få se liten på skärmen! Sedan gjordes 4 stycken Tul-ultraljud i slutet av graviditeten då det visade sig att lillan var 27% mindre än genomsnittet.

Tog ni reda på barnets kön vid rutinultraljudet?

Ja, barnmorskan råkade försäga sig. Jag la märke till att hon sa hon flera gånger när hon pratade om liten, vilket inte är lika vanligt att säga som han i sådana här sammanhang. Så jag frågade barnmorskan är det en liten tjej? Då såg hon lite stressad ut och skyndade sig att säga ja det ser ut som det men jag kan inte vara säker.

Hade du någon känsla av om det var en tjej eller kille i magen?

Jag var väldigt delad på den punkten. Mormor var helt säker på att jag väntade en tjej, så kanske mycket därför tänkte jag i början att det var en liten kille därinne, kanske i ren trots. Detta varade enda tills efter det där rutinultraljudet där barnmorskan sa att hon trodde att det var en tjej. Efter det lutade det åt att jag tänkte att det var en tjej i magen men jag hade faktiskt ingen känsla av om det var en tjej där inne eller inte.

När kom ni överens om litens namn?

Påväg ut från rutinultraljudet när vi precis fått reda på att liten troligtvis var en tjej. Namnet blev så självklart den dagen för oss, vi hade hela graviditeten haft namnet i bakhuvudet. På något vis var det tur att det verkligen var en tjej, för vi lyckades aldrig komma överens om ett killnamn.

Hur mådde du under graviditeten?

Jag mådde förhållandevis bra under graviditeten. Lite illamående i början, en ond tromboflebit som värkte och lite foglossning på slutet.

Hade du någon gissning på hur liten skulle se ut? Stämde det? Tex. Hårfärg, ögonfärg etc.

Jag tyckte det var jättesvårt att föreställa sig, det var tillochmed svårt att förstå att det verkligen var en liten bebis i magen. Men vid det sista tul-ultraljudet nämnde barnmorskan att hon såg mycket hår i litens nacke. Då min man har väldigt tjockt hår föreställde jag mig att även liten skulle ha det men så fel det var. Lillan hade endast hår i nacken, ingenstans annars.

Hade liten något personlighetsdrag i magen som du märker av även utanför magen?

I magen hade Alicia väldigt ofta hicka, ibland flera gånger om dagen på slutet. Även nu hickar hon ofta men inte varje dag. I magen kändes hon lugn, tillfreds på något sätt och det är hon nu med. Nöjd med livet helt enkelt.

Vad hade liten för dygnsrytm? Stämde det när liten kom ut?

Lillan var mest aktiv på dagen och framåt kvällen i magen, det stämde in precis nu när hon är här hos oss. Redan från början ville hon sova på natten, ja mest hela tiden när hon var nyfödd.

Fick även din partner några gravidsymptom?

Nej, inte direkt. Det var mer om jag var sugen på något speciellt så fick även han äta det, haha.

Något särskilt du hade cravings på?

Nja, jag är vanligtvis en person som är besatt av en viss sak att äta under en viss period, tex. kan det vara ett visst pålägg som jag vill äta varje dag, tills den dagen jag tröttnar och blir besatt av något annat. Under graviditeten var det likadant fast mer på sin spets. I början ville jag äta Sura S i princip hela tiden. På slutet var jag sugen på motsatsen, werther's original. (Du vet sånna där söta, hårda karameller.)

Vad känner du inför förlossningen/gick förlossningen som du tänkt dig?

Förlossningen gick ungefär som jag tänkt mig, men var mycket mer långdragen än jag hoppats på. Från första värken tills lillan föddes tog det ungefär 56 timmar, med värkar minst var 10 minut. (Självklart tätare på slutet.) Det var skönt att jag klarade mig så naturligt som möjligt som var mitt mål, jag ville inte att lillan skulle födas drogad. Däremot hade jag inte förväntat mig att lillan skulle behöva förlösas med sugklocka som det blev tillslut.

Vilket datum var/är bf och när föddes liten?

Liten var beräknad till den 11/9 men bestämde sig för att komma ut först 13 evighetslånga dagar senare, den 24/9 2015.

Har du några barn sedan innan? I så fall hur många?

Än så länge har vi bara lilla Alicia.

Vill du ha fler barn i framtiden?

Ja, vi vill ha ett eller två barn till inom en snar framtid.Tack för inspirationen @mamamanda! Frågorna är vidareutvecklade i samarbete med @namnoribebisen, titta in på hennes blogg framöver för att se hur hon har svarat på frågorna.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

mamamanda
mamamanda,
Åh vad kul att se att någon mer fyllt i listan! 😃 det var jättekul att läsa! 😊
nouw.com/mamamanda
mammashus
mammashus,
Vad kul att du tyckte det. 😊
nouw.com/mammashus
detblirbattre
detblirbattre,
Kul att läsa! Lånar den gärna också om det är ok 😊
nouw.com/detblirbattre
mammashus
mammashus,
Vad roligt att du tyckte det! 😊 Gör så.
nouw.com/mammashus
FruWikstrom
FruWikstrom,
Roligt att ni snart varit tillsammans i 10 år! Martin och jag har också varit det den 11/3 😄
nouw.com/fruwikstrom
mammashus
mammashus,
Vad kul, grattis! Vår årsdag är den 25/3 men vi är inte helt säkra på när vi blev ihop, vi hade inte det samtalet utan helt plötsligt var det bara vi. Den 25 är den första dagen vi med säkerhet vet att vi var ihop så räknar från den dagen. 😊
nouw.com/mammashus