Gör din egen aprikos- & svartvinbärspuré

Lillan var först inte så förtjust i aprikos- och svartvinbärspurén men redan efter andra skeden blev den en storfavorit.


Purén var förvånansvärt lätt att göra, även att jag inte är så jättebra i köket. Tog heller inte alls lång tid att göra, om man bortser för tiden som aprikoserna ska ligga i blöt. Jag lät dem ligga över natten, kändes smidigt att ha allt förberett tills idag. Jag frös in purén både i glasburk och i iskuber som vi kan tina i framtiden efter behov.

Purén var fortfarande lite ljummen när lillan fick smaka på en sked. Som hon grimaserade illa när hon kände dess smak för första gången. Men redan efter andra skeden ville hon ivrigt ha mer. Jag värmde lite gröt åt henne och blandade i lite av purén, det var himla mumsigt tyckte lillan. Och nyttigt med för den delen. Jag kunde själv inte låta bli så några skedar slank in i min mun med.


Aprikos och svartvinbärspurén innehåller mycket järn som är nyttigt för din lilla. I höstas plockade vi svartvinbär och frös in, det var så kul att några av dem kom till användning nu. Purén är god i gröt, som sylt till pannkakor eller som mellanmål. Frys in i praktiska portionsbitar i iskuber eller i en burk. Purén är lämplig till barn från 6 månaders ålder.

Ingredienser:

  • 200 gram torkade aprikoser, svavelfria
  • 200 gram ekologiska svarta vinbär
  • 2 stycken ekologiska päron (eller äpplen)

Gör så här:

Täck aprikoserna med vatten och låt dem ligga i blöt i 4 timmar eller över natten. Skala päronen och skär det i mindre bitar. Ångkoka bitarna tills de blir mjuka. Häll av vattnet från aprikoserna i en skål, spara det för att senare späda ut purén till rätt konsistens. Mixa ihop aprikoserna, svarta vinbären och päronbitarna till en slät puré. Späd ut purén med aprikosvattnet om det behövs. Klart att äta!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Det här ska jag testa sen när J blivit tillräckligt stor!
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Hoppas lilla J gillar det lika mycket som Alicia. 😊
nouw.com/mammashus