Gör din egen päronpuré

Liten fick smaka på min hemmagjorda päronpuré för första gången. Hon sträckte sig glatt efter både skålen och skeden så fort den kom flygande mot hennes mun. Min hemmagjorda päronpuré vart en lika stor succé som den vi köpt tidigare. Päron är hittills hennes största favorit.

Jag värmde lite gröt åt henne, och blandade i ganska mycket av päronpurén. Hon åt ivrigt av gröten, tog tag i skeden och drog den mot sin mun. Vår ena kisse, Trixie, beslöt sig för att göra oss sällskap vid matbordet till lillans förtjusning. Hon verkligen älskar djuren, skrattar eller pratar med dem så fort hon ser dem. Att få äta med kissen som sällskap var fantastiskt tyckte hon. 

Kanske just för att Trixie var med och såg på så åt hon sked efter sked, mer än hon någonsin tidigare ätit. När jag förde den mot hennes mun så sög hon på skeden, nästan tuttade, för att få i sig alltihopa.  Lilla tokfia! För första gången åt hon upp all gröt jag värmt åt henne, hela portionen, och lät den ersätta ett amningstillfälle. Min tjej börjar bli stor!

Att göra sin egen päronpuré till sin lilla är väldigt smidigt och tar inte mer än cirka 20 minuter. Smidigt, nyttigt och gott. Päronpurén är helt klart en av lillans favoriter och hon älskar att ha purén i sin gröt. Testa du också, din lilla kanske tycker det är lika gott som lillan tycker! Såhär gör du din egen päronpuré.

Ingredienser:

  • 2 stycken ekologiska päron
  • Vatten

Gör så här:

Skala och hacka päronen i mindre bitar. Ångkoka det tills det blir mjukt. Häll av och spara vattnet för att späda ut purén med det om det behövs. Mixa päronbitarna till en puré, och frys sedan in purén i burkar. Klart!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

mamamanda
mamamanda,
Väldigt roligt att se att du gör dina egna puréer mm! Jag vill gärna göra sådant själv med sen, när det är dags för det ☺️
nouw.com/mamamanda
mammashus
mammashus,
Tack! 😊 Din lilla är lyckligt lottad, kan tänka mig vad mycket gott du kommer laga åt bebis i framtiden.
nouw.com/mammashus
mamamanda
mamamanda,
Tack, vad gullig du är! 😊
nouw.com/mamamanda