Hallongrottor bakade med kärlek

Nu har jag även hunnit med att baka hallongrottor till lillans 1 års kalas. Det tog sin lilla tid, men nu börjar frysen bli full av hallongrottor och chokladbollar.

När jag bakade hallongrottorna blev Alicia helt fascinerad av elvispen. Hon stod först vid mina ben och tittade med stora ögon upp mot mig. Tills en bit med smör flög ut ur bunken och landade mitt emellan hennes ögon. Hennes min var obetalbar. Först förvåning med stora frågande ögon, sedan lite rädsla och förvirring. Vad skrattar du åt mamma?

Sedan satt hon i sin matstol en stund och studerade allt jag gjorde, medan hon avnjöt ett kex. Ibland fick hon "hjälpa till", tex att hålla i elvispen, (med min hjälp såklart) det tyckte hon var jättekul. När det var dags att göra hål i kakorna för sylten valde jag att göra små hjärtan istället, jag tänker att det kommer bli så fint till lillans kalas.

Tid: 30 minuter

30 st

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Ställ ut bakformar på en plåt. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg smöret i en bunke och häll på strösocker. Låt det stå framme i rumstemperatur tills smöret blivit rumsvarmt.Vispa till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet.
  3. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och kanel och vispa till en jämn smet.
  4. Tillsätt vetemjölet. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket. Häll istället upp det i litermått eller väg det.) Arbeta ihop till en deg, gärna med elvispen (Om du inte får degen att gå ihop så har du troligtvis tagit för mycket mjöl. Du kan i så fall rädda degen genom att ha i mera smör eller lite vatten.)
  5. Rulla till 30 st bollar och lägg i bakformarna. (Ett tips för att dela degen i 30 lika stora delar är att trycka ihop degen till en degklump och sedan rulla ut den till en avlång rulle och sedan skära i bitar.)
  6. Använd ditt finger och gör ett hjärta i mitten av varje boll så det blir en fördjupning. Lägg hallonsylt i fördjupningen.
  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 12 minuter.
  8. Låt svalna under bakduk. Förvara sedan i försluten plastpåse eller plastburk med lock.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Men åhh så fina ! ☺️ o va sugen ja blev nu ☺️😋👌🏼
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Tack! 😊 Mums! 😁
nouw.com/mammashus