Knäckbitar med havssalt


Idag har jag julbakat här hemma. Den här gången blev det knäckbitar med havssalt. Så gott! Sött och salt, en perfekt kombination. Jag tycker det känns lite extra mysigt att baka såhär inför julafton. Att känna doften av nybakat i huset skapar en speciell julstämning. En doft som Alicia och Leona förhoppningvis kommer förknippa med julen och minnas när de blir större.

Tiden har verkligen sprungit iväg idag. Julbak på förmiddagen, följt av julklappsinslagning framför en julfilm. Leona har varit så trött idag, så stora delar av dagen har hon sovit och ammat om vartannat. Så jag har fått lite extra tid med min stora tjej, men trots det känns det som att jag inte fått något gjort. Men huvudsaken är att jag har fått mycket kvalitetstid med min lilla familj, det betyder allt.

Ingredienser:

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • Havssalt

Gör så här:

Låg bakplåtspapper på en ugnsfast form. Blanda socker, grädde och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är ca 125°C beroende på hur fast knäck du vill ha. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov för att kontrollera när den är färdig.

Häll i smeten i den bakplåtstäckta formen. Vänta några minuter så knäcken får svalna något innan du strör över havssalt. Låt svalna. Lyft sedan över bakplåtspappret med knäcken till en skärbräda. Skär/bryt knäcken i mindre bitar och vira in i bakplåtspapper. Förvara i en tät burk i kylskåpet. Ät och njut!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Men så gott 😍
nouw.com/shinelikeapearl
mammashus
mammashus,
Ja verkligen! 😊
nouw.com/mammashus
lindawallin
lindawallin,
Åh, julgodis är ju livet verkligen. Lät så gott att tillsätta havssalt 😍
nouw.com/lindawallin
mammashus
mammashus,
Ja precis. Det var det! 😊
nouw.com/mammashus
amanddafelicia
amanddafelicia,
Åh va gott 😍
nouw.com/amanddafelicia
mammashus
mammashus,
Mums! 😊
nouw.com/mammashus
etthempålandet
etthempålandet,
Älskar din fina sax 😍 var hittar man en sådan?
nouw.com/etthempålandet
mammashus
mammashus,
Tack! 😊 Den köpte jag på Lagerhaus för några år sedan, men tror de fortfarande säljer dem. 😊
nouw.com/mammashus