Kontroll hos barnmorskan

För ett år sedan idag hade jag haft värkar i drygt 30 timmar. Den andra natten med värkar som hade hållit mig vaken i stora delar av natten hade passerat. Värkarna hade återigen blivit lite mer oregelbundna framåt morgonen, så jag sa till min man att åk in till jobbet du, så hör jag av mig om vi måste åka in. När jag gick på toa den morgonen hade jag fått en teckenblödning, så någonting började äntligen hända i kroppen.

Det första jag gjorde var att ringa min barnmorska och som tur var hade hon en tid redan vid klockan tio. Jag försökte få i mig lite frukost, men det var svårt, jag hade i gen aptit och mådde lite smått illa. Snart tilltog värkarna allt mer igen, och började komma ganska tätt. Jag förstod att jag inte skulle klara av att köra in till stan, så jag ringde min mamma som lovade att köra mig. Sedan begav jag mig in i duschen för att fräscha till mig, det var så skönt, att låta det varma vattnet stilla smärtan i värkarna något.

I väntrummet hos barnmorskan fick jag sitta och andas igenom värkarna, kan ni förstå hur konstigt det kändes när det satt två andra gravida och väntade på sin tur? Men när nästa värk kom gick jag in i mig själv, fokuserades på att andas och att hålla mig lugn. Sedan var det dags för att vägas och kontrollera blodtrycket innan det var min tur. Sedan jag var där sist, knappt tre dagar tidigare, jade jag gått ner nästan två kilo. Snacka om att kroppen hade kämpat under de här dagarna.

Sen fick jag äntligen träffa min barnmorska, som även hade med sig en barnmorskestudent. Först pratade vi om det som hänt sedan hinnesvepningen ett par dagar tidigare. Men hela tiden fick jag stanna upp och andas, så min mamma fick fylla i det jag skulle ha sagt. Sedan var det dags för en kontroll. Studenten fick göra en undersökning först, följt av min barnmorska. Ni kan förstå min lättnad när de sa att jag var öppen 4 centimeter, att det var dags att ringa hem min man från jobbet och sedan åka in till förlossningen när jag kände mig redo. 


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer