Kyckling med honung och chili

Med lillan jollrande i babygymmet lagar M och jag maten tillsammans. Känns så mysigt att hjälpas åt. Lillan tycker det är väldigt intressant att se mamma och pappa stimma runt i köket, och skrattar glatt när jag stannar upp och leker med henne en liten stund. M skivar och steker kycklingen och jag dukar och gör marinaden under tiden. Maträtten är smidig och lättlagad men känns ändå lite vardags lyxig. Nom!

Ca 4 portioner. 10 + 15 minuter. 

Ingredienser:
• 500 g kycklingfilé
• 1/2 dl hackad persilja
• 2 pressade vitlöksklyftor
• 1/2 skivad rödlök
• 1/2 urkärnad finhackad chili
• 1 1/2 msk honung
• 1 msk olivolja
• 1 tsk spiskummin
• Salt & peppar
• Klyftpotatis
• Fetaost

Tillbehör:
Matyoghurt

Gör så här:
1.
Ställ ugnen på 225 grader. Tina kycklingen.

2. Hacka persiljan, pressa vitlöksklyftorna, finhacka chilin och blanda ihop i en skål. Häll i olivoljan. Smaksätt med spiskummin.

3. Skär rödlöken i skivor och tärna fetaosten.

4. Ställ in klyftpotatisen i ugnen, 15 - 20 minuter.

5. Under tiden skär kycklingen i tunna skivor. Stek dem sedan, krydda med salt och peppar.

6. När klyftpotatisen är klar, lägg dem på ett serveringsfat. Lägg även på kycklingen, rödlöken, fetaosten och marinaden. Ringla honung över och blanda ihop. Servera med matyoghurt.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer