Lämna mig inte mamma!

Utvecklingsfas, tänder eller sommartiden. Ja något är det som spökar med vår lilla älskling just nu, frågan är bara vad. Det som är mest tydligt just nu är att lillan har svårt att komma till ro på kvällen. Om det beror på en utvecklingsfas, sommartiden eller något helt annat det kan jag inte svara på men den senaste veckan har hon kommit i säng för natten mycket senare än vanligt. Hon ligger och vevar vid bröstet, ögonen uppspärrade trots att hon är trött, eller vaknar till av minsta lilla. Just nu kan det ta både två och tre försök innan hon kommer i säng. Stackars liten!

Jag har även funderat över det här med hennes små tänder. Än så länge har hon fått två små gaddar i underkäken. När de bröt igenom hade hon också svårt att sova, så det kan ju vara fler på gång nu. Dessutom är det ovanligt många blöjbyten just nu, och så var det när de andra tänderna kom också. Hon biter fortfarande på allt hon kommer över, dreglar, och verkligen gnager på sina bitleksaker.

En annan sak just nu är att hon är väldigt mammig. Inte direkt tykännig, men lite klängig. Helst av allt vill hon vara hos mig. Så länge hon inte ser mig går det hur bra som helst att vara i någon annans famn. Men kommer jag i hennes blickfång kommer snart tårarna, samtidigt som hon sträcker sina små armar mot mig. Men inte för att att det gör mig någonting, jag passar på att njuta av henne, och gosa, nu när hon fortfarande vill det.

Detta hänger nog ihop med det här med avstånd. Lillan har börjat förstå betydelsen av avstånd och relationen mellan olika föremål. Hon har börjat förstå att världen runt omkring är väldigt stor. Om jag går iväg, går ut genom dörren så kan jag försvinna långt, långt bort. Det förstår jag måste vara skrämmande, omtumlande tillochmed. Så nu blir det mycket bebisgos framöver, visa för henne att jag inte ska försvinna någonstans. Jag kommer alltid finnas här för dig lilla plutt.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer