Lång bilresa med ledsen bebis

Vem blir inte på bättre humör av att få testköra bilen?


Hemresan igår var en bilresa på tre timmar exklusive stopp. Innan vi åkte mumsade liten i sig en portion gröt, men hon var trött och vi hoppades hon skulle somna under bilresan. Lillan satt i babyskyddet i baksätet, med mig och min farmor som sällskap. Där satt hon med sina leksaker och busade med oss en stund. Men snart gjorde sig tröttheten påmind, så jag sjöng en vaggvisa för henne och nästan omgående slappnade hon av och somnade.

När hon vaknade ungefär 1,5 timmar senare så kände jag direkt att hon hade behövt sova en stund till, då hon inte sovit mycket under dagen. Den sista biten av resan skulle bli lång. När vi var lite drygt en timme hemifrån brast liten ut i gråt, allt hon ville var att få komma upp i sin mammas famn. Att jag satt bredvid och höll om henne så gott det gick hjälpte inte, och mitt hjärta brast av att inte kunna trösta henne.

M stannade bilen vid nästa snabbmatsrestaurang där vi passade på att låna toaletten och byta lillans blöja. Sedan försökte jag amma henne, men hon fick inte ro, och antagligen var hon fortfarande mätt av gröten hon ätit. Hon släppte hela tiden taget och ropade på sin pappa, och brast ut i skratt varje gång hon såg honom, så sött. M tog över och lät henne leka en stund vid ratten, lillan verkligen strålade av glädje, hon kanske kommer bli lika bilintresserad som sin far?

När vi nästan var hemma orkade lillan inte mer, hon ville inte sitta fast i babyskyddet en sekund till. Hon var trött, men ville somna i sin mammas famn. Jag och min farmor gjorde allt vi kunde komma på för att underlätta den sista biten av resan för henne. Vi sjöng, vi busade och lirkade. Imse vimse spindel, Byssan lull och trollmors vaggvisa avlöste varandra. Stundtals hjälpte det, stundtals var hon otröstlig. Det är så otroligt jobbigt att inte kunna hjälpa henne, som det värkte i mitt mammahjärta.

Men bara en liten stund senare var vi äntligen hemma igen, vi hade vinkat av min fina pappa och farmor som båda varit så hjälpsamma och ett så trevligt sällskap under resan. Hemma möttes vi av Ms föräldrar, och en själaglad vovve som verkade ha saknat oss något otroligt trots att hon blivit så väl omhändertagen. Tack allesammans!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

FruWikstrom
FruWikstrom,
Så gullig vid ratten ☺️
nouw.com/fruwikstrom
mammashus
mammashus,
MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Så söt ❤️
nouw.com/mrshenriksson
mammashus
mammashus,
Tack! ❤️
nouw.com/mammashus