Lekutställning: vardagens trassligheter

Bildbomb!

Idag har vi besökt Jönköpings läns museum med underbara @jagochjuno. Vardagens trassligheter är en interaktiv lekutställning för de allra minsta upp till tre år. Den är skapad helt utifrån det lilla barnets perspektiv. Barn och vuxna kan tillsammans utforska roliga vardagsvärldar, med mjuka klädhögar, slingrande damsugarslangar, bullberg och hissnande staplar med disk. Här kan alla leka tittut med grytlock, virvla i en snurrig tvättmaskinsdans, lyssna på viskande dammsugarramsor eller spela i en egen köksorkester. Det var en så charmig utställning!

Det här var min första lite längre utflykt själv med båda barnen. Eller ja, Anna och lilla Juno mötte oss där men det var trots det en utmaning för en nybliven tvåbarns mamma. Jag har världens sämsta lokalsinne och gillar inte att köra bil i lite större städer, framför allt inte när det är mörkt, så idag utmanade jag mina inre rädslor. Plussa på två barn på två år så kan det bli riktigt spännande. Jag visste inte på förhand hur beskyddande jag skulle känna mig när vi gav oss iväg. Men ensam och med ett så stort ansvar för de små i bilen körde jag verkligen så sakta och försiktigt som möjligt.

Det var allt för länge sedan vi träffades sist. Barnen busade för fullt, sprang runt som tokar och utforskade allt. De ritade, blåste såpbubblor, spelade med grytlocken som cymbaler, och Alicia snurrade runt i tvättmaskinen. Men det var allt annat än lätt. Det är meckigt och tar tid med två små, men så värt det! När vi skulle ge oss i väg blev Leona hysterisk när jag klädde på dem, likaså när jag skulle packa in dem i bilen på vägen hem. Alicia var övertrött på bilresan hem och var stundtals ledsen. Men på det stora hela var det en så lyckad dag. Det är alltid lika kul när vi ses och jag älskar att se våra barn leka ihop. Det här måste vi göra om!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Det var så himla fint! Både att ses och utställningen: tack för en jättefin eftermiddag ❤️
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Ja verkligen! Tack detsamma! ❤️
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
men så roligt ! 😊
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Ja verkligen 😄
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
men Gud, dit måste vi åka 😍
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Jaa, gör det! 😄
nouw.com/mammashus